Utan hänsyn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
619
Utgivningsdatum
2022-02-04
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
217 x 142 x 45 mm
Vikt
834 g
SAB
Ibz Lindberg De Geer, Marianne
ISBN
9789189015975
Utan hänsyn (inbunden)

Utan hänsyn

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-02-04
250
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad betyder det att skriva en dagbok som andra får läsa? Hur sant kan det bli? Kanske berättar just den här inte alltid vad som varit just de här dagarna, istället har den kommit att driva fram minnen av händelser som påminner om liknande situationer, nåt jag sett eller hört. Läst. Kanske väller mellan raderna fram en längtan efter det som aldrig blev? Som, vart tog bästa vännen vägen? Eller nästbästa? Varför är vänskap så svårt? Hur kom det sig att relationerna till andra blivit som de blivit? Är allt mitt eget fel? Mammas och pappas? Genernas? Är andra så intelligenta som dom verkar? Är jag så dum? Vad är egentligen lycka? Vågar man skriva om sin sexuella längtan, om vart den tog vägen? Går hela världen som vi mot sitt slut, inte bara min?

2021 dör ett par av mina viktigaste vänner. Lars Norén i januari och i oktober Lars Vilks. Hur står man ut med att förlora så mycket? Vänner, kärlekar? Samtidigt med kroppens vitalitet? Och ändå trava vidare? Lyckan att se barnen växa upp och bli självständiga. Våga lyssna till deras upplevelser från barndomen och stå ut med insikten om att du kunde gjort annorlunda?

I "Utan hänsyn", uppföljaren till "Tvära kast" från 2020, får vi följa med Marianne Lindberg De Geer under pandemin som kastat ett tungt täcke över vardagen.

Med en kompromisslös inställning till livet, karriären och konsten berättar Marianne Lindberg De Geer med humor och glädje om året som gick, i med- såväl som motgång.

Marianne Lindberg De Geer (f. 1946) är konstnär, författare, dramatiker och kulturskribent verksam i Stockholm. Hon har även varit chef för Konst & Design på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Utan hänsyn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rakt och uppriktigt utan att gå över gränsen
  Swarth, 9 maj 2022

  Slukade första dagboken Tvära kast så ville ju läsa vad som hände sedan.
  Utan Hänsyn är lätt redigerad vad gäller uppriktighet som MLDG påpekar att dels för att få behålla några få vänner och slippa stämmas för ärekränkning. Till skillnad från Lars Noren - som hon mailväxlar med om att ses IRL - som kan skriva osminkat för han är så stor kulturpersonlighet medan hon som åldrande konstnär biter de bara huvudet av.
  Det är personligt och intimt samtidigt som det speglar det vardagliga, p... Läs hela recensionen

 2. Vampyr eller vägvisare?
  Ingrid M Hallberg, 16 april 2022

  MLDGs dagbok har titeln Utan hänsyn. Det är som en varudeklaration eller en varning: Om du öppnar pärmarna får du stå ut med ett klarspråk som kan såra. Omslaget har en bild, som alla MLDGs litterära alster, på henne själv. Självporträtt. Det vita håret ramar in hennes ansikte med emblematiska röda läppar och transparenta (!) glasögon med blank yta (glammigt!) som sätter fokus på hennes skarpsynta blick med blicken fäst inte på betraktaren utan på något/någon annan till vänster. Maken? Familjen? Skapandet? Samhället? Döden?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marianne Lindberg De Geer