Balkan: mat, människor och minnen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (31.0 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Votum Förlag
ISBN
9789189019201

Balkan: mat, människor och minnen E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2020-05-13
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Följ med mig på en resa till Balkan. Det blir en resa i minnen från morföräldrarnas gård i Jugoslavien på 70-talet med böljande majsfält. Här har vi alltid satt oss till bords och låtit gemenskap, hemlagade rätter och lokala drycker förenas i en välsmakande måltid. Det här är inte en traditionell kokbok, snarare en kärleksförklaring till mina rötter. Med den här boken vill jag väcka din nyfikenhet att lära dig mer om våra mat- och dryckestraditioner, vår nobelpristagare, hur vi fikar och att vi älskar att grilla - mer än något annat.

Lär dig mer om ajvar, pita, knedle, kvitten, rakija, tryffel, det lokala vinet och livet på landet. Låt dig inspireras av de rätter vi juggar alltid pratar om. För visst känner du också en jugge!?

I sin första bok, Mitt Balkan, tog tv-profilen Jovan Radomir ett kliv in i böckernas värld. Här fortsätter Jovan sin resa och delar med sig av sin barndoms recept, minnen och historier, allt med en klart lysande kärlek till en region som många har missat, eller gärna återvänder till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Balkan: mat, människor och minnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande
    Ruza , 13 maj 2020

    Ska bli så roligt att uppleva den här boken digitalt. Jag har Jovans båda böcker här hemma och jag kan rekommendera dom varmt. En mix av nostalgiska berättelser sammanflätat med god mat, dryck och vackra bilder. Mer än en vanlig kokbok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jovan Radomir