Skåne - nya perspektiv på gamla landskap (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (27.2 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-05-02
Förlag
Votum Förlag
ISBN
9789189019645
Skåne - nya perspektiv på gamla landskap (e-bok)

Skåne - nya perspektiv på gamla landskap E-bok

E-bok (PDF), Svenska, 2022-05-02
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Följ med på en annorlunda fotografisk resa genom en av Sveriges mest natursköna regioner. Låt dig överraskas av hur fågelperspektivet förvandlar välkända landskap till abstrakta mönster där detaljerna ersatts av bärande linjer och där människans påverkan plötsligt kan kännas marginell. Skåne - nya perspektiv på gamla landskap är en bok fylld av storslagna vyer sedda från vinklar och positioner som det tidigare inte varit möjligt att fotografera från.

Bilderna ackompanjeras av texter där en stor mängd historiska resenärer och betraktare ger sin bild av landskapet och dess natur. Det handlar om välkända turistmagneter som Kullaberg, Österlen och Falsterbo likaväl som mindre kända guldkorn och ganska vardagliga landskap där fågelperspektivet tillför nya dimensioner.

Boken är generöst formgiven i extra stort format och trivs bäst framlagd och uppslagen där bilderna kan förändras i takt med att olika ögon ser och tolkar dem.

Skåne - nya perspektiv på gamla landskap väcker både förundran och nyfikenhet på det landskap som Carl von Linné redan på 1700-talet förstod var något speciellt: Situationen av Skåne land är åtskillig.

----

Ola Karlsson och Martin Borg har tidigare gett ut flera fotografiska böcker både tillsammans och var för sig. De senaste är Sydsvenska nationalparker (2019), Österlen (2019) och Blå Jungfrun (2016).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Borg