Med Volvo i fokus : fotografen Bernt Lindström (inbunden) Med Volvo i fokus : fotografen Bernt Lindström
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2020-10-23
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Ragnarsson, Peter (form) / Lindström, Bernt (foto)
Dimensioner
277 x 243 x 20 mm
Vikt
1370 g
SAB
Inz Lindström, Bernt
ISBN
9789189021228
Med Volvo i fokus : fotografen Bernt Lindström (inbunden)

Med Volvo i fokus : fotografen Bernt Lindström

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-23
159 271 Du sparar 112 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken är en kavalkad av Bernt Lindströms bästa fotografier. Många har plockats fram ur Bernts egna gömmor och publiceras nu för första gång en. Andra känner vi igen som planscher hos vår lokala bilmekaniker eller som vykort på veteranbilmässan. Men det var inte bara Volvo som Bernt Lindström förevigade i vackra, tidstypiska eller ibland humoristiska reklambilder. Även företag som husvagnstillverkaren Polar och storkoncernen SKF finns bland uppdragsgivarna.

Det här är också berättelsen om Bernt Lindström själv, arbetarpojken från Göteborg som köpte sin första Hasselbladskamera som femtonåring, och som under sin långa karriär som reklamfotograf lärde sig att bemästra hantverket och konsten att fånga en svensk klassiker på bild.

"I denna fotobok får vi se ett väl utvalt tvärsnitt av vad han skapade i sin yrkesroll under flera decennier, samt korta välsvarvade texter med koppling till hans värv. (...) Med Volvo i fokus riktar sig till en bred allmänhet med intresse för foto, bilar och/eller svensk reklam- och industrihistoria" - Tom Hermansson Snickars i BTJ-häftet nr 1, 2021

"Det är helt enkelt fantastiska bilder, vare sig det står en trulig Volvo 345 eller slick P1800 framför kameran. Författarna har gjort en kulturinsats av stora mått genom att sammanställa bilderna och ge Bernt Lindström den uppmärksamhet han förtjänar" - Claes Johansson i Klassiker nr 2, 2021

Ida Dicksson arbetar som teknik- och indu strihistoriker med ett tvärvetenskapligt synsätt på ämnet. Ida Dicksson ingår i Jernkontorets bergs historiska utskotts expertkommitté och har tidigare skrivit bland annat Studio Wezäta - Färgfotografiets genombrott i svensk reklam (Votum Förlag), samt varit medförfattare till boken Asfalt - hundra år av väghistoria (Trafikverkets museers förlag).

Lena Knutson Udd är konstnär och industri antikvarie som arbetar med kunskapsförmedling kring industrisamhällets kulturarv. Hennes verk samhet omfattar bland annat dokumentationer av industrier i drift, byggnadsminnesutredningar och industrihistoriska efterforskningar i samband med sanering av förorenad mark. Exempel på tidigare publikationer är Elektricitetens högborgar - Vat tenkraftverken i halländska Lagan (Länsstyrelsen Halland) och Tidtaget (Votum Förlag).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med Volvo i fokus : fotografen Bernt Lindström
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Med Volvo i fokus : fotografen Bernt Lindström. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Volvo i mitt hjärta
  Christine Larsson, 1 januari 2024

  Mottagaren blev mycket nöjd. En volvofantast. Vacker bok. Dessutom. Att följa Volvos utveckling i fina bilder är roligt och intressant även om man kanske redan är kunnig i ämnet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Dammägarens handbok

  Ida Dicksson, Viktor Falkenström, Bengt Spade

  Dammbyggandet i Sverige har avsatt ett stort antal dammar, de flesta ganska små. Dammar har anlagts här sedan medeltiden när man önskat utnyttja vattnets kraft till tunga sysslor som att mala mjöl, såga timmer, stampa ben och vadmal, länsa gruvor ...

 • Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam

  Ida Dicksson

  Detta är en vacker och fascinerande fotobok om Göteborgsföretaget Wezätas fotostudio. Med produktioner som Volvos reklam, Ica-kalendern och Stora kokboken, tog de färgfotografiet rakt in i det svenska folkhemmet. På 1940-talet illustrerades svensk...