Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2021-04-30
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form) / Hagman, Tore (foto)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Ue
ISBN
9789189021297

Förundran : natur som ger livslust

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-30
178
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
"Essäerna, ordnade efter årstidernas gång, kombinerar fascinerande faktaupplysningar med författarens, just det, förundran inför den rikedom som livet på jorden innehåller. Citat ur naturpoesi och Hagmans vackra helsidesbilder berikar den sakrika och samtidigt ödmjuka texten" - lektör Johan Brinck i BTJ-häftet nr 13, 2021.

Vad vill fåglarna när de sjunger? Varför byter räkor kön mitt i livet? Hur vet nattviolen när den ska dofta? Är det sant att näbbmusens hjärta kan slå mer än tusen slag i minuten? Och vem bestämmer i myrstacken?

Förundran är en lustfylld och ömsint hyllning i text och bild till det som flyger, simmar, växer, surrar och doftar i naturen omkring oss. 52 korta kåserier, med fakta och förundran inför den storslagna biologiska mångfald som också vi själva är en del av. Och som vi alltmer måste lära oss vörda och vårda.

Stefan Edman är biolog och författare till ett 50-tal böcker om natur och miljö, exempelvis Jordens sång, Planeten Havet och Bråttom men inte kört - frågor och svar om klimatet. Han har mottagit Harry Martinsons jubileumspris och Konungens medalj.

Tore Hagman har varit yrkesverksam som fotograf med inriktning på natur sedan 1980. För sin fotografiska verksamhet har han erhållit en rad stipendier och utmärkelser och var den förste att utses till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förundran : natur som ger livslust
 2. +
 3. Studie i mänskligt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studie i mänskligt beteende av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förundran : natur som ger livslust. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Låt dig förundras av naturen!
  Hans Erik Ekengren (Visby), 30 juli 2021

  Fantastisk bok! Sköna texter och magiska bilder. Varje människa borde läsa den här boken, förundras över naturen, dess skönhet och inneboende förmåga att läka och upplyfta.

 2. Det stora i det lilla eller.. det mindre....

  Edman o Tore/fotograf kan konsten att förundras och låter oss förundras med dem. Mitt motto - natuten som livselixir. Läs och kolla bilderna för våren - ge dig ut!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Edman