Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2021-04-27
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Antonisen, Petter (form) / Karlsson, Lena (form) / Grundsten, Claes (foto)
Dimensioner
345 x 255 x 19 mm
Vikt
1480 g
SAB
Ina,Inz Grundsten, Claes
ISBN
9789189021303
Landskapat : fotografier av Claes Grundsten (inbunden)

Landskapat : fotografier av Claes Grundsten

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2021-04-27
239
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Landskapatär en fotografisk hyllning till naturens otroliga förmåga att skapa skönhet. I denna kollektion av konstfulla bilder från när och fjärran visar Claes Grundsten att han har ett personligt öga och en unik talang för att hitta naturens skönaste hemligheter.
Bilder av förtrollande stämningar och underbara detaljer blandas med storslagna vyer av berg, kuster och skogar. De berörande bilderna blandas med text från samtal med fotohistorikern Niclas Östlind där Claes Grundsten självutlämnande berättar om sin bakgrund, fotografiska utveckling och syn på dagens fotografi. Dessutom innehåller boken en personlig essä av professor Margareta Ihse som berättar vad ett landskap är ur allmän och vetenskaplig synpunkt.

"Landskapat är en bok för den som njuter av naturlandskapets skönhet. Claes Grundsten bjuder på sjuttiofem fotografier, från storslagna vyer till mindre landskapsdetaljer, från såväl svenska hemmamarker som från mer exotiska delar av världen. Upplägget påminner om en av hans tidigare böcker, Terra firma (2006), men nu i storformat (26 x 35 cm) och högkvalitativt tryck, vilket på ett helt annat sätt ger full rättvisa åt de mästerligt komponerade fotografierna." - lektör Etienne Edberg i BTJ-häftet nr 13, 2021. 5 av 5.

Claes Grundsten har fotograferat under femtio år och producerat många böcker och utställningar. Hans skildringar av svenska fjällen och våra nationalparker har fått stor spridning och renderat honom flera priser. Han är hedersdoktor vid Stockholms universitet.

Niclas Östlind är doktor i fotografi, curator och ansvarig för forskningsutbildningen på Akademin Valand vid Göteborgs universitet där han också är programledare för master-programmet i fotografi. Hans avhandling handlar om fotografin i Sverige 1970-2014.

Margaretha Ihse är professor emerita i ekologisk geografi vid Stockholms universitet. I sin forskning har hon haft stort fokus på de svenska landskapstypernas förändringar och vad detta betyder för samhället.

Petter Antonisen som står för formgivningen är en av landets mest prisade och kvalificerade grafiska formgivare, och dessutom en skicklig fotograf.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Landskapat : fotografier av Claes Grundsten
  2. +
  3. Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarli... av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna