Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2021-05-03
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Översättare
Anders Persson
Originaltitel
Når jeg skjuler mitt ansikt : Perspektiver på skam
Medarbetare
Kollberg, Per (form)
Dimensioner
240 x 172 x 12 mm
Vikt
354 g
SAB
Dodf
ISBN
9789189021310

När jag döljer mitt ansikte : perspektiv på skam

Häftad,  Svenska, 2021-05-03
168
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Skam är en naturlig reaktion som vi har med oss från födseln. Men vad är det som gör att vi drar oss tillbaka när vi blir rädda för att mista vår värdighet eller inte bli accepterade?
Skamkänslan kan dölja sig bakom andra känslor som det är lättare att förhålla sig till. En sådan reaktion är att gömma sig. Den här boken sätter sökarljuset på vad skam är och utmanar oss att komma till rätta med våra egna skamkänslor. Vi kan ha svårt att möta andra om vi inte vågar ett ärligt möte med oss själva.
Boken är skriven för den som vill lära sig mer om sig själv och sina egna reaktioner. Författaren vänder sig främst till medarbetare i kyrka och församling och inte minst de som jobbar med förkunnelse, samtal och själavård. Den svenska utgåvan har delvis redigerats och omarbetats till svenska förhållanden.

Berit Okkenhaug har varit präst vid Institutt for Sjelesorg, Modum Bad, hon har varit församlingspräst, sjukhuspräst och lärare i själavård vid Det teologiske Menighetsfakultetet i Oslo. Berit har även varit lärare vid S:t Lukas själavårdsutbildningar och är en uppskattad föreläsare i Sverige och Norge. Hon har tidigare gett ut boken Själavård - En grundbok på svenska.

Anders Persson, som översatt och bearbetat boken, är pastor inom Equmeniakyrkan. Han har haft det personliga samtalet som ett viktigt redskap i själavården inom sina arbeten som församlingspastor, studentpastor och nu som sjukhuspastor. Under en längre period arbetade han även inom S:t Lukas med samtal, handledning och utbildning. Han är fortsatt lärare på S:t Lukas själavårdsutbildningar och handleder präster, pastorer och diakoner.

Ingrid Svanell har bearbetat boken tillsammans med Anders Persson, hon är pastor inom Pingströrelsen och arbetar som sjukhuspastor och är kursansvarig för själavårdsutbildningen på June folkhögskola. Hon har arbetat med samtal och handledning i församlingstjänster och som
verksamhetsledare i Pingst- Fria församlingar i samverkan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När jag döljer mitt ansikte : perspektiv på skam
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Berit Okkenhaug

 • Själavård : en grundbok

  Berit Okkenhaug

  Detta är en grundbok i själavård. I ett aktuellt och historiskt perspektiv tar författaren upp frågor kring den kristna själavårdens egenart och förhållningssätt. Allt är skrivet i ljuset av tron på en treenig Gud. "Själavård" handlar om...

 • Själavård - en grundbok

  Berit Okkenhaug

  Själavård handlar om att mötas ansikte mot ansikte. I det mötet händer något. I varandras ögon skapas och nyskapas vi. Här kan vi upptäcka mer om vilka vi själva är, vilka andra är och vem Gud är. När man vågar visa sitt ansikte uppstår möten som ...