Tjolöholms slott : en sagolik historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2021-11-11
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Jernelo, Uffe (form) / Zetterquist, Nanny (form) / Rose, William (foto)
Dimensioner
291 x 236 x 26 mm
Vikt
1542 g
SAB
Icv-cz Tjolöholm
ISBN
9789189021426

Tjolöholms slott : en sagolik historia

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-11-11
267
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok om Tjolöholm är en bok om arkitektur och inredningskonst. Men det är också en bok av berättelser. Få platser i Sverige kan bjuda på så många fascinerande och fängslande berättelser som Tjolöholm. De löper genom tid och rum - från 1800-talets mitt till 1960-tal. Från Skottland till Fjärås och Ceylon. De återger tidsanda och idévärld i ett Sverige som utvecklas från bondesamhälle till industrisamhälle med obändig framtidstro. De handlar om byggnadskonst och hantverk på högsta nivå i en magnifik anläggning som är en fulländad blandning av svensk nationalromantik och den brittiska arts & crafts-stil som i dag åter kommit i ropet.

Glänta på dörren och träd in i berättelsen om ett sagolikt och unikt slott. Insmuget mellan klippor och hav tronar det som en främmande fågel i sin tudorstil och tunga granit. Ljuset dansar i de stora fönstren och innanför ligger rummen med sin överdådiga men hemtrevliga inredning där brasorna sprakar i spiselvrån.

Möt också människorna som skapade det: Byggherren Blanche Dickson och arkitekten Lars Israel Wahlman. Välkommen in i denna förtrollande värld.

Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare, fotograf och kulturvetare med särskilt intresse för trädgård, kulturhistoria, arkitektur, talekonst och allt brittiskt. Hon har skrivit ett flertal böcker genom åren bland annat I trädgårdsmästarens spår, Snödroppar - en galantofil kärlekshistoria, I min trädgård vill jag vara Karin - en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn och ytterligare två böcker om Carl och Karin Larsson och deras mathistoria ur ett kulturhistoriskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjolöholms slott : en sagolik historia
  2. +
  3. Februari 33 : litteraturens vinter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Februari 33 : litteraturens vinter av Uwe Wittstock (inbunden).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Svalin Gunnarsson