Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2022-10-17
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form)
Dimensioner
269 x 220 x 23 mm
Vikt
1154 g
SAB
Qf
ISBN
9789189021556
Nyfiken på skog (inbunden)

Nyfiken på skog

Inbunden Svenska, 2022-10-17
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Nyfiken på skog är en mycket läsvärd bok, som ger massor av svar och samtidigt väcker ännu mer nyfikenhet" - Helena Sjöblom, BTJ-häftet nr 24, 2022. Betyg 4.

Kan träd frysa? Varför är tallbarren olika långa? Om en slemsvamp inte är en svamp - vad är det då? Är du nyfiken på skog och vill veta mer?

Boken tar dig med på en upptäcktsfärd i den svenska skogen som kittlar läsarens lust att ge sig ut på jakt efter egna nyfikenheter. Genom vackra foton och förklarande ord får läsaren besöka ett antal skogar och se detaljer och väcka nyfikenheter. Nyfiken på skog är alltså inte en allomfattande faktabok som beskriver den svenska skogen från a till ö. Grundtanken för boken är att utgå från det som vi träffar på i skogen, det vi har frågor kring, saker vi är nyfikna på och vill veta mer om. Vad är det du ser i skogen? Vanliga fenomen, saker du inte tänker på eller saker du kanske inte kan formulera en fråga kring eller inte har någon att ställa frågan till.

Nyfiken på skog är ett sätt att tillgängliggöra skogen för fler människor genom att sprida kittlande kunskap om skog till nyfikna människor, gamla som unga, skogserfarna likväl som helt oerfarna.

Med boken hoppas författaren att den svenska skogen tillgängliggörs för fler och att kunskapen om det svenska skogslandskapet ökar. Detta är i synnerhet viktigt i ett samhälle där allt fler bor längre bort från skogen i städer och har en sjunkande kunskapsnivå om skogen samtidigt som skogen tar en allt större plats i samhällsdebatten och forskning pekar på naturens betydelse för vår hälsa och vårt välmående.

"Sofia Liljas skogsutflykter med kameran redo och en lust att berätta om det hon ser har blivit en alldeles utmärkt introduktion till Mellansveriges skogar. Varenda en som slår ihop boken känner sig nog rätt sugen på en skogspromenad" - Erik Hansson, Natursidan.

Sofia Lilja, utbildad biolog, har även doktorerat inom naturgeografi och landskapsanalys, bland annat med fokus på den kunskap som finns om skog i gamla kartor. Skriver på Facebooksidan Nyfiken på skog som drivs av Bergvik Skog Öst AB och idag har över 20 000 följare - en sida som är till för dig som är nyfiken på skog och vill veta mer oavsett vem du är, var du är eller vad du gör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nyfiken på skog
  2. +
  3. Fågeldagbok 2023 : Årsalmanacka för egna noteringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågeldagbok 2023 : Årsalmanacka för egna noteri... av Dan Zetterström, Bill Zetterström, Niklas Aronsson (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »