Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2022-04-29
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Borg, Martin (form) / Karlsson, Ola (foto)
Dimensioner
328 x 247 x 18 mm
Vikt
1260 g
SAB
Ncba
ISBN
9789189021600
Skåne : nya perspektiv på gamla landskap (inbunden)

Skåne : nya perspektiv på gamla landskap

Inbunden,  Svenska, 2022-04-29
269
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skåne : nya perspektiv på gamla landskap Kan levereras innan julafton
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    95
Visa alla 1 format & utgåvor
"'Skåne - Nya perspektiv på gamla landskap' är en lågflygande, vilsam, vacker och intressant upplevelse. Perspektivet från ovan är få förunnat, men tack vare fotografen Ola Karlssons förtjänst kan vi alla njuta av det. Ola Karlsson ville visa Skåne på ett nytt och annorlunda sätt. Resultatet är lyckat." - Min Husbil i Sverige nr 3 2022.

Följ med på en annorlunda fotografisk resa genom en av Sveriges mest natursköna regioner. Låt dig överraskas av hur fågelperspektivet förvandlar välkända landskap till abstrakta mönster där detaljerna ersatts av bärande linjer och där människans påverkan plötsligt kan kännas marginell. Skåne - nya perspektiv på gamla landskap är en bok fylld av storslagna vyer sedda från vinklar och positioner som det tidigare inte varit möjligt att fotografera från.

Bilderna ackompanjeras av texter där en stor mängd historiska resenärer och betraktare ger sin bild av landskapet och dess natur. Det handlar om välkända turistmagneter som Kullaberg, Österlen och Falsterbo likaväl som mindre kända guldkorn och ganska vardagliga landskap där fågelperspektivet tillför nya dimensioner.

Boken är generöst formgiven i extra stort format och trivs bäst framlagd och uppslagen där bilderna kan förändras i takt med att olika ögon ser och tolkar dem.

Skåne - nya perspektiv på gamla landskap väcker både förundran och nyfikenhet på det landskap som Carl von Linné redan på 1700-talet förstod var något speciellt: Situationen av Skåne land är åtskillig.

 

Ola Karlsson och Martin Borg har tidigare gett ut flera fotografiska böcker både tillsammans och var för sig. De senaste är Sydsvenska nationalparker (2019), Österlen (2019) och Blå Jungfrun (2016).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skåne : nya perspektiv på gamla landskap
  2. +
  3. Blå jungfrun : den hemlighetsfulla ön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blå jungfrun : den hemlighetsfulla ön av Martin Borg, Ola Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Borg