Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2023-03-24
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Johansson, Ann (form)
Dimensioner
276 x 216 x 29 mm
Vikt
1418 g
SAB
N.07
ISBN
9789189021839

Om-vägen : tvärs över jorden på cykel

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-03-24
291
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
"Vissa äger språket, bilderna och analysen av de båda. En av dessa är Ann Johansson, som skrivit en reseberättelse, Om-vägen, utöver det vanliga. Att lägga upp den berättelsen så enkelt, så flytande och så gripande och ändå utan åthävor det är en bedrift. Mig grep den, jag sträckläste och förfördes dessutom av de fantastiska bilderna. [...] Som författare äger hon också förmåga till djuplodande reflektioner utan att bli pretentiös - lysande." - Annette Larsson, BTJ-häftet nr 8, 2023. Betyg: 5 av 5.

Om-vägen är mycket mer än en resedagbok. Det är en berättelse om en storslagen dröm där läsaren tas med på ett lika gripande som tankeväckande äventyr till platser okända för många. Det är en berättelse om att bryta normer, att utmana sina rädslor och att ta klivet ut i det liv man själv önskar leva.

Strax innan Ann Johansson fyllde 30 år bestämde hon sig för att lämna sitt inrutade liv bakom sig. På en nyinköpt cykel, med allt hon ägde nedpackat i några väskor, gav hon sig ensam iväg med målet att cykla från sitt hem i Sverige till Nya Zeeland; en resa som i över två års tid skulle ta henne 3 600 mil över tre kontinenter och genom 28 länder.

Med en omättad nyfikenhet på världen tog hon sig från Europas vällagda vägar, genom den iranska hettan till de dammiga bergpassen i innersta Centralasien, över den sibiriska stäppen och Tibets syrefattiga platå och vidare genom den ensliga australiensiska outbacken. Med sig hem fick hon berättelser som inte bara omvärderat hennes syn på sig själv, utan även den värld vi lever i.

Ann Johansson (född 1985) är en grafisk designer och löpcoach boendes i Hälsingland. Hennes cykelresa från Sverige till Nya Zeeland dokumenterades flitigt i både text och bild och en stor skara människor följde henne på avstånd via hennes blogg, sociala medier och publicerade tidningsartiklar. Om-vägen är Anns första bok där hon inte bara står för text och majoriteten av fotografierna, utan även för den grafiska formen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om-vägen : tvärs över jorden på cykel
  2. +
  3. Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med världens mest älskade sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med vär... av Simon Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »