Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2024-04-02
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form)
Dimensioner
258 x 218 x 25 mm
Vikt
1215 g
SAB
Uf:bf,Uf-cz Göteborg: Göteborgs botaniska trädgård
ISBN
9789189021914

Genom Floras riken : Göteborgs botaniska trädgårds expeditioner och insamlingsresor

Inbunden,  Svenska, 2024-04-02
243
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Botaniska i Göteborg är Nordens största och räknas dessutom till en av världens ledande botaniska trädgårdar. Sedan anläggningen öppnade för allmänheten år 1923 har botanister och trädgårdsmästare sänts ut i världen på forskningsexpeditioner och insamlingsresor.

Boken skildrar de botaniska och hortikulturella expeditioner som lagt grunden till Göteborgs botaniska trädgårds unika samlingar och internationella ställning. Vetenskapshistoriska perspektiv sammanflätas med berättelser om de rara arter och ihärdiga växtsamlare som far genom Floras riken för att utforska världen och samtidigt göra den förståelig och tillgänglig för alla. Bakom Botaniskas grindar väntar storslagna miljöer där besökaren lätt känner sig förflyttad till de mest avlägsna platser på jorden.

Botaniska trädgårdens expeditioner har flera syften. Det handlar om att finna härdiga och vackra växter lämpliga för odling på våra breddgrader, vilket blivit allt viktigare med pågående klimatförändringar. Samtidigt handlar det om utforskningen av världens botaniska mångfald, en uppgift som blivit högaktuell i tider av artutrotning och naturskövling.

Torgny Nordin är vetenskapsskribent samt författare och fotograf som genomfört ett flertal expeditioner till bland annat polarområdena. Han har rest vida i främst Australien och Orienten, och publicerar regelbundet essäer och reportage i tidskrifter som Vilda Växter och Vår Fågelvärld samt i dagstidningarna Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet. Som författare eller medförfattare har han skrivit flera böcker om vetenskapliga expeditioner till Arktis och Antarktis samt gränslandet mellan botanik och filosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genom Floras riken : Göteborgs botaniska trädgårds expeditioner och insamlingsresor
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torgny Nordin