Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2023-11-01
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form)
Dimensioner
234 x 178 x 19 mm
Vikt
682 g
SAB
Qgb,Lz
ISBN
9789189021969

Den ofulländade fiskaren

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-01
238
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
Det finns vanliga dagar och det finns fiskedagar

Idag finns det minst 300 000 sportfiskare i Sverige. Om man räknar med "sommarfiskare" är vi uppe i över en miljon.

Att fiska ger möjlighet till avkoppling, rekreation och återhämtning i det fria. Forskning visar att all typ av friluftsaktivitet medför minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. Naturen har en läkande kraft och fiske är en aktivitet som hjälper till att hålla dig rörlig och frisk på lång sikt.

Sportfisket skapar även naturturism vid kustområden och älvar, vid insjöar och fritidshus, vilket ger arbetstillfällen och lokala inkomster i glesbygd.

Författaren Mikael Engström, som är välkänd i den svenska fiskevärlden, delar i denna bok med sig av sina egna berättelser från en storfiskares liv. Det är en samling noveller som handlar om mer än bara fiske och naturen och som bjuder på ljus och mörker, humor och allvar.

Målgruppen är redan natur- och fiskeintresserade men förhoppningen är att också inviga nybörjare i denna mycket hälsosamma hobby.

Mikael Engström, författare och fotograf, har jobbat för olika fisketidningar de senaste 30 åren. Han har även givit ut fyra böcker om fiske samt ett flertal barn- och ungdomsböcker, bland andra böckerna om Atom-Ragnar. Flerfaldigt Augustnominerad och prisad för sina ungdomsromaner Dogge och Isdraken, Sommarpratare 2006.

"Enkelt och vardagsnära men hela tiden med de stora frågorna invävda bland gäddvobbler och trollingskedar. /.../ Fast jag är dödstrött efter en vecka med hundratals mil bakom ratten och långa arbetsdagar kan jag inte lägga ifrån mig boken som fått följa med i sängen. Den ger tillbaka något som det ofta känns som vi förlorat. En ursprunglig och äkta drift att fånga fisk. Att bevisa för oss själva att vi kan överlista fisken och därmed även oss själva."

Anders Nicander, Fiskejournalen

"Engström behärskar till fullo hantverket att berätta en riktigt vass fiskehistoria, gott och väl i paritet med föregångare som Hans Lidman och Gunnar Westrin."

BTJ (nr 24, 2023), lektör Mikael Cederberg. Helhetsbetyg: 4/5
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den ofulländade fiskaren
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den ofulländade fiskaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande och rolig
  Ove Öhman, 10 januari 2024

  Med stor behållning och mycket skratt läser jag om författarens liv bakom fiskespöt från barndomens mete till att landa de stora blanka laxarna!

 2. Mäster Engström
  Jan Håkan Dahlström , 16 november 2023

  Mikael Engström är utan tvekan Sveriges bästa fiskeskribent. Han vet vad han kan, han beskriver fisket med ett starkt språk, fyllt av personliga tankar, tvivel, humor och värme, mästerligt!

 3. Den ofulländade fiskaren
  Fredde Bolin, 16 november 2023

  Man måste förstå för att förstå en fiskare..igenkänningen underlättar det hela. Ett tips tack till dig som inte gillar fiske men ändå är nyfiken, läs med ett leende.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mikael Engström