Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2023-10-26
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form)
Dimensioner
268 x 221 x 13 mm
Vikt
644 g
SAB
Ugfc
ISBN
9789189021976

Nära älgen

Inbunden,  Svenska, 2023-10-26
225
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
Vita älgar är ovanliga. Kanske finns det bara ett drygt femtiotal i Sverige. I den här boken får vi genom fotografens skickliga öga på nära håll följa en vit älgkos liv under några år - i olika väder och under olika årstider. De fantastiska bilderna kompletteras av en lättsam text om älgens liv och dess historia, från stenåldern fram till i dag. Läsaren bjuds på myter från förr men får även ta del av de senaste forskningsrönen kring skogens konung. Men framför allt är Nära älgen en bildfest och en kärleksfull hyllning till vårt största hjortdjur.

Kristoffer Sahlén är en av Sveriges främsta viltfotografer. Han arbetar som lärare i fotografi på gymnasienivå samt som naturfotograf med inriktning främst påskogens vilda djur och fåglar och deras beteende. Han har fotograferat älg isnart fyrtio år. Kristoffer är en omtyckt föredragshållare och hans bilder synstitt som tätt i jakt-, natur-, och fototidningar. Detta är hans tredje bok. Tidigare böcker: Nära, 2016 och I rätt sekund, 2018, även dessa på Votum.ära

Betyg 4 i BTJ:

"De fantastiska naturbilderna dominerar, men detta är inte en renodlad fotobok. /.../ Texterna är faktaspäckade och sakliga, utan att vara opersonliga. Det går inte att ta miste på fotografens kunskaper och entusiasm för vår fauna och för naturfoto."

Ur recension i BTJ-häftet nr 23, 2023. Lektör: Tom Hermansson Snickars

"I bokens rika fotografiska fauna möter vi naturligtvis mängder av älgar, men också räv, fågel, hjort, järv och flera andra vilda djur i vår natur. Bilderna är förföriskt vackra och tål att se länge, länge på."

Ur recension i Min Husbil nr 1, 2024
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nära älgen
  2. +
  3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristoffer Sahlén