Vålnadernas historia (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2019-10-16
Förlag
Volante
ISBN
9789189043749

Vålnadernas historia E-bok

Spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2019-10-16
200
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
»En intellektuell odyssé... välskriven, lärd och underhållande« Bo Eriksson, Dagens Nyheter.

Ny bok från Augustprisvinnaren 2018!

I Vålnadernas historia tar Magnus Västerbro sig an den västerländska spöktron och en av de största frågorna genom tiderna: har människan en odödlig själ?

Resultatet är en bred historisk berättelse om tro och tvivel, över flera årtusenden. Vi möter de stora tänkarna och de ännu större personligheterna. Vi möter de sörjande, de skräckslagna, de skeptiska och de rena skojarna.

Med värme och humor utmanar Västerbro våra föreställningar om hur människorna tänkte förr. De länge sedan döda har sällan framstått som mer levande. För den här boken handlar också om kärlek och den ofattbaraste av tankar, att våra nära och kära en dag ska vara borta för alltid.

Det här är en bok för både dem som älskar spökhistorier och för dem som på ett underhållande sätt vill få nya synvinklar och ompröva sin syn på historien och den västerländska kulturens framväxt.

Skrivet om Magnus Västerbros tidigare böcker:

»Populärhistoria av allra finaste slag: välskriven, väldokumenterad och med en fasaväckande wow-känsla... Magnus Västerbro vågar förklara och dra slutsatser. Det är ett anslag som vi, om uttrycket ursäktas, är svältfödda på.«- Åsa Linderborg, Aftonbladet

»Kan ej nog rekommendera Magnus Västerbro...« Mats Strandberg, författare

»Jag önskar att jag hade haft en lika bra historielärare som Magnus Västerbro under skoltiden.« Qia Rindevall, Journalisten

»God populärvetenskap när den är som allra bäst.« Corren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Västerbro