Den dystra vetenskapen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Atlas Akademi
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Falk, Gunnar (form)
Dimensioner
220 x 146 x 13 mm
Vikt
300 g
SAB
Qaa,Ocgc
ISBN
9789189044623
Den dystra vetenskapen (häftad)

Den dystra vetenskapen

om nationalekonomins och nyliberalismens kris

(1 röst)
Häftad Svenska, 2001-01-01
165
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nationalekonomin har alltmer kommit att förknippas med nyliberalism. Är det bara en tillfällighet att nationalekonomer ofta kommit att förespråka nyliberala lösningar på i stort sett alla samhällsproblem, eller finns det djupare liggande förklaringar?

Kan det rent av vara så att den nationalekonomiska teorin bygger på samma människo- och samhällsbild som nyliberalismen och därför utgör en naturlig och legitimerande utgångspunkt för nyliberala argument?

Det är dessa frågor som står i centrum för Lars Pålsson Sylls nya bok. I Den dystra vetenskapen formar han en kritik av både ekonomisk teori och nyliberalism. Men han försöker också föreslå vägar ut ur den återvändsgränd dit nationalekonomins verklighetsfrämmande modeller fört oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den dystra vetenskapen
  2. +
  3. Global rörelse : den globala rättviserörelsen och modernitetens omvandlingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Global rörelse : den globala rättviserörelsen o... av Magnus Wennerhag (inbunden).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Nationalekonomin har alltmer kommit att förknippas med nyliberalism. Är det bara en tillfällighet att nationalekonomer ofta kommit att förespråka nyliberala lösningar på i stort sett alla samhällsproblem, eller finns det djupare liggande förklaringar? Kan det rent av vara så att den nationalekonomiska teorin bygger på samma människo- och samhällsbild som nyliberalismen och därför utgör en naturlig och legitimerande utgångspunkt för nyliberala argument? Dessa frågor står i centrum i Lars Pålsson Sylls nya bok. I Den dystra vetenskapen formar Pålsson Syll en kritik av både ekonomisk teori och nyliberalism, men försöker också föreslå vägar ut ur den återvändsgränd som bilden av människan som homo oeconomicus och ahistoriska, verklighetsfrämmande modeller fört oss.

Lars Pålsson Syll - ekonomie doktor i nationalekonomi och docent i ekonomisk historia - är verksam vid Lunds universitet och högskolan i Jönköping.