Japan i brytningstid (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2002-06-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Ruthström-Ruin, Cecilia, 1964-
Dimensioner
189 x 130 x 20 mm
Vikt
355 g
SAB
Qad-oec,Ocf-oec
ISBN
9789189044937
Japan i brytningstid (kartonnage)

Japan i brytningstid

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2002-06-01
158
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Här tecknas ett kärleksfullt portätt av ett land i snabb förändring. I över tio år har omvärlden vant sig vid en relativt endimensionell bild av Japan: landet har stora ekonomiska problem och tycks ha rysligt svårt att lösa dem. Det är på många sätt en helt riktig bild.

Men efter att ha bott en tid i landet känner vi att det finns så mycket mer att berätta. Under krisens yta sker omvälvande förändringar som kommer att få stora konsekvenser framöver. I boken beskrivs bland annat: hur ekonomin förändras, hur konkurrensen ökar, hur företagen tvingas överge traditionella organisationsstrukturer och anställningsprinciper, hur politikerna så småningom insett att det är en helt ny ekonomisk politik som måste till om Japan skall kunna komma igen. Men det ges också en bild av hur politiken i övrigt förändras, hur väljarna vänder sig till nya typer av politiker och kräver ett slut på korrupta vänskapsband mellan politiker, byråkrater och företag. Dessutom behandlas kvinnans roll på arbetsmarknaden, synen på äldre, arbetslösas situation och mycket annat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Japan i brytningstid
  2. +
  3. Mellan minne och glömska : studier i det kulturella minnets förvandlingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan minne och glömska : studier i det kultur... av Johan Redin, Hans Ruin (häftad).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

I boken Japan i brytningstid tecknas ett livfullt porträtt av ett land i förändring. I snart tio år har omvärlden vant sig vid en relativt endimensionell bild av Japan: landet har stora ekonomiska problem och tycks ha rysligt svårt att lösa dem. Det är på många sätt en helt riktig bild. Men under krisens yta sker omvälvande förändringar som kommer att få stora konsekvenser framöver. De japanska företagen överger traditionella strukturer för att klara sig i den internationella konkurrensen. Politikerna tvingas tänka om när väljarna protesterar mot maktmissbruk och gubbvälde. Alltfler kvinnor bryter gamla mönster och vill göra karriär på lika villkor. Och hela samhället påverkas av att befolkningen åldras i rekordfart.