Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lodalens historiska svit (del 2)
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
Romanus & Selling
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
212 x 135 x 29 mm
Vikt
488 g
SAB
Hc
ISBN
9789189051034

Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-21
235
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ett oväntat telefonsamtal. Genom en gemensam bekant har Margit fått telefonnumret och Eva går med på att träffas. Det blir startskottet på en passionshistoria som slutar i rättegång. Inte mindre än fem kvinnor kommer att anklagas för "otukt som mot naturen är" och får schavottera i pressen med sitt kärleksliv.

Tiden är 1943, mitt under brinnande krig, med allt vad det innebar av ransonering, motbok, bomblarm och gengasaggregat. I Per Anders Fogelströms anda skildrar Mian Lodalen ett Stockholm som sjuder av liv. Efter succén med "Lisa och Lilly" återkommer hon med "Lesbiska ligan - en sann kriminalhistoria". En minst lika fängslande och gripande roman kring ett fall som chockerade sin samtid och snabbt blev en riksnyhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria
 2. +
 3. Vildliljan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildliljan av Sara H Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lesbiska ligan : en sann kriminalhistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 januari 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - "Lesbiska ligan är andra boken i Mian Lodalens historiska romansvit med verklighetsbaserade berättelser om samkönad kärlek i Stockholm under olika decennier av 1900-talet." Den första boken heter Lisa och Lilly. Jag har läst den, och den fick högsta betyget av mig. Den här boken får något lägre betyg av mig, men jag tycker ändå att boken var absolut bra och intressant, och jag ser fram emot att följa kommande böcker i serien. Kan rekommenderas.

 2. Sträckläsning med sargat hjärta
  Katarina J, 21 november 2021

  Med gedigen research som grund lyckas författaren mejsla fram karaktärer som är lika älskvärda som jobbiga - precis sådär komplexa som människor plägar vara. Man känner, lider och gläds med dem, önskar sig ett lyckligt slut men då var tiden en annan. I denna bok får kvinnorna som så skändligt behandlats en postum upprättelse.
  En fantastisk bok!

 3. Flera lager
  David Armini, 4 november 2021

  Jag gick in i läsningen som om det skulle handla om "riktiga" brott, att Lesbiska ligan drog runt i Stockholm och rånade banker typ. Det var hjärtskärande när jag insåg vad brottet egentligen var.

  För mig var läsningen av Lesbiska ligan i flera lager.
  Det dominerande lagret för mig var en relationsroman: Det är porträtt av ett antal starka individer och boken skildrar dessa personers våndor i sig själva och i relation med andra. Lodalen är en stark skildrare av detta: Det gör ont... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mian Lodalen