Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Billie Lou och Lille Bo (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-12-09
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Norin
Dimensioner
238 x 178 x 8 mm
Vikt
217 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189055384

Livets sista bästa dag

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-12-09

Slutsåld

Billie Lou och Lille Bo är bästa vänner. Idag är de ute och cyklar.
Alldeles förfärligt fort cyklar de. Så de får lugg och grejer.

På cykelturen träffar de på en katt med en tant under sig.
Katten heter Ro och idag är det Ros sista dag.
Inte i skolan, inte på jobbet, utan i livet.
Det är så tråkigt att man måste dö på sin sista dag i livet, tycker Billie Lou. Det är ju då man vill göra massa roliga grejer.
Lille Bo håller med.
Fast man behöver ju inte bara dö på sin sista dag!

Billie Lou och Lille Bo Livets sista bästa dag är en berättelse ur barnets perspektiv där sorgen och allvaret blandas med humor och värme.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Livets sista bästa dag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varm och humoristisk
  @bokslukarfeministen, 29 juli 2020

  I denna bok får vi uppleva sorg och sorghantering ur barns perspektiv. Även fast den är sorglig så är den även varm och humoristisk. Det är en riktigt fin bilderbok som helt enkelt gör en glad och lite hoppfull på samma gång. Jag älskar sättet den är skriven, och Sanna Larén är verkligen fantastisk på att skriva ur ett barns perspektiv.

 2. Så vacker berättelse!

  Detta är en uppföljande bok till "Billie Lou och Lille Bo på begravning". Vi har läst ettan som inte riktigt fångade oss, därför har det varit roligt att läsa denna andra boken som verkligen överraskade oss med hur fin den är. Larén har här skrivit en klockren berättelse.
  Vi får följa de bästa vännerna Billie Lou och Lille Bo som är ute och leker.
  Där träffar de på en tant som sitter med sin katt i famnen. De får reda på att tanten senare idag ska ta katten till veterinären för att ... Läs hela recensionen

 3. Charmig bok om ett husdjurs sista dag

  Detta är en mycket charmig bok om vännerna Billie Lou och Lille Bo. De träffar en äldre dam som ser så ledsen ut och de undrar varför. Damens katt ska avlivas och barnen försöker snusförnuftigt att trösta damen. De bestämmer sig för att det ska bli kattens bästa sista dag i livet och de äter godsaker, klättrar i träd och sen bakar de tillsammans.
  Boken tar upp ett allvarligt ämne på ett väldigt fint sätt och det är en fin humor i boken som riktigt värmer en i hjärtat. Jag tycker att Sanna... Läs hela recensionen

 4. Sorg ur ett barnperspektiv
  @barnbokstips, 8 januari 2020

  Vi har läst Billie Lou och Lille Bo Livets sista bästa dag av Sanna Larén och Anna Norin. Det är andra boken om Billie Lou och Lille Bo och precis som i första handlar det om sorg och död ur ett barnperspektiv. Älskar Sannas sätt att skriva! Charmigt, roligt och enkelt! "Alldeles förfärligt fort cyklar de. Så de får lugg och grejer." Kompisarna möter en gammal tant och hennes katt när de är ute och tanten är leden för det är hennes katts sista dag i livet. Kompisarna bestämmer sig för att de... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna