Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyrliga Klubben (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2020-04-03
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Trolle
Dimensioner
204 x 145 x 10 mm
Vikt
190 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189055988

Det stora tältäventyret

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-04-03
148
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Äntligen ska Vidar ut och tälta för första gången, och dessutom med sin idol äventyraren My Modig! Men ön som de åker till är hotad och plötsligt är det upp till Vidar och My att rädda dess vackra natur. Men vem är det som smyger utanför tältet om natten, och stämmer legenden om ö-spöket?

Följ med på ett äventyr med stjärngnistrande natthimlar och sprakande lägereldar, en hemlig underjordisk värld och en spökgrotta där det kanske eller kanske inte finns ett kungahjärta begravet.

Äventyrliga Klubben är en serie med spännande barnböcker om friluftsliv, miljö, näräventyr och natur.

"Författaren och journalisten Emma V. Larssons enkla text tillsammans med illustratören Maria Trolles nästan suggestiva svartvita bilder lyckas skapa en fängslande uppföljare till första delen i serien som passar målgruppen yngre barn eller nybörjarläsare väl. Förhoppningsvis kommer fler delar. Just blandningen av magiska naturupplevelser, naturväsen, faktan om naturen pedagogiskt insprängt i texten och det miljökritiska perspektivet gör detta till en utmärkt bok att använda som högläsning i barngrupper eller hemma. Några sidor med användbara råd när man är ute i naturen i form av friluftsfakta såsom t.ex. eldskola, friluftsbajsa och om allemansrätt avslutar boken."
Lektör Piroska Bakran, BTJ-häftet nr 10, 2020.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det stora tältäventyret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vill locka barn ut på äventyr i naturen
    @barnbokstips, 21 maj 2020

    Det stora tältäventyret är andra delen i Äventyrliga klubben. Vidar gillar naturen och äventyr och nu ska han för första gången få träffa sin idol äventyraren My Modig och ensam få åka på äventyr med henne. De åker till en ö för att tälta och möter en arg gubbe Rune Runesson som inte vill ha dem där. Han ska bygga hotell på ön och någon försöker stoppa honom och han tror att det är Vidar och My Modig. Vem är det som försöker stoppa hotellbygget? Är det kanske Skogs-Maja som smyger runt om nat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma V Larsson