Familjen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-25
Förlag
Mondial
ISBN
9789189061309
Familjen (e-bok)

Familjen E-bok

(32 röster)  |  Läs 6 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-05-25
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
VISSA SÄGER MAFFIA, SJÄLVA KALLAR DE SIG PROBLEMLÖSARE.

I områden där samhället sviker står andra beredda att ta sig an uppgiften att skipa rättvisa och utöva makt. Som familjen Al Asim.

Under mer än ett decennium har den prisbelönta journalisten Johanna Bäckström Lerneby följt familjen från Angered utanför Göteborg. Nu berättar hon om hur de kontrollerat en hel förort med 50 000 invånare. Och vad som händer när svenska myndigheter går samman för att försöka slå ut det som kallas det »parallella samhället«.

I detta omskakande reportage får vi följa familjen, de som drabbats av deras brott och myndigheternas jakt för att sätta dit dem -- en gång för alla.

*

Johanna Bäckström Lerneby är journalist och författare. Hon har mottagit Stora Journalistpriset i kategorin »Årets berättare« och nominerats till en Guldspade i klassen »Bok« för Handelsvara: Kvinna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Familjen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oj vilken familj...!!
  Leena Börjesson, 18 mars 2021

  Mkt intressant och skrämmande läsning...
  Imponerande vilken resaerch hon har gjort, Johanna Bäckström.
  Faktiskt svårt att förstå att detta händer här hos oss i Sverige, en bra inblick även i polisens, juristernas och socialtjänstens problematik. En bok alla borde läsa!👍

 2. Bra info
  Eva , 4 oktober 2020

  Det var en bra information, alla skattebetalare och innevånare i Sverige borde läsa den. Flatheten i Sverige har visat sitt tryne, man skäms!

 3. En behövd bok.
  Bo Arne Samuel Ernstsson, 25 september 2020

  Som gammal pensionerad polis, var de beskrivna miljöerna inte obekanta. Det var snarare igenkännandet i bokens presentation, som fick mig att nappa.
  Jag tror att det finns ett stort behov hos allmänheten att få inblick i problematiken med den här typen av brottslighet, för att det skall finnas tillräckligt stor acceptans för de åtgärder från samhällets sida, som verkligen behövs, för att komma till rätta med problemen.
  Det duger inte bara med att yrvaket notera missförhållandena... Läs hela recensionen

 4. Vad är syftet?
  Lenah, 11 september 2020

  Intressant läsning i och för sig, men när boken är slut frågar man sig varför hon skrivit den. Vad vill hon uppnå? Att vi alla ska få veta hur det är? Jag saknar en analys.

 5. Wow
  Sara , 10 augusti 2020

  Bästa fackboken jag läst på år och dagar, kunde verkligen inte sluta läsa. Köp! Du kommer inte att ångra dig.

 6. Intressant
  Crowtales, 28 juni 2020

  Fascinerande att läsa om en för mig och förmodligen de flesta, okänd verklighet. Johanna Bäckström har lagt ner jobb och energi för att ge en bild av "familjen" och dess påverkan på samhället. Samtidigt känner jag besvikelse över en brist på hårda grundfakta. Boken är en slags impressionistisk skiss, ett kalejdoskopiskt bildsvep. Det är inte dåligt eller meningslös, verkligen inte. Men jag hade onekligen väntat mig mer.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Johanna Bäckström Lerneby