Ett fängelse utan murar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2021-03-30
Förlag
Mondial
Dimensioner
215 x 150 x 30 mm
Vikt
573 g
SAB
Lz Gustafsson, Johan
ISBN
9789189061804
Ett fängelse utan murar (inbunden)

Ett fängelse utan murar

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-30
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mina ögon mötte för ett ögonblick gevärets mynning och det svarta stålet stirrade tillbaka. Blodet rusade i tinningen. Vi stod där och tittade på varandra. Ett lätt tryck med hans finger, en impuls skulle ha räckt. Långsamt höjde jag händerna för att visa att jag gav mig. I det ögonblicket förändrades allt.

Under en resa genom Afrika kidnappas Johan Gustafsson i Timbuktu, den legendariska utposten mot Sahara. Han och två medfångar förs genom ett oändligt ökenlandskap, en förflyttning i både tid och rum, till ett universum där liv och död kretsar kring religionen och ett heligt krig.

Ett fängelse utan murar är en berättelse om 2039 dagar i fångenskap, om att överleva i den mest hopplösa av situationer, om att upprätthålla sitt människovärde. Och om att fortsätta drömma om att en dag få komma hem igen.

*

En riktig bladvändare.
Sydsvenskan

En inifrånskildring av terrororganisationen som satt skräck i en hel värld.
Gunilla Kindstrand, Svenska Dagbladet

En spännande och lärorik bok.
Dagen

En stark historia om överlevnad.
Värnamo Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett fängelse utan murar
 2. +
 3. Till dig som famlar : korsdragspoesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till dig som famlar : korsdragspoesi av Pia Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett fängelse utan murar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läste ut den i ett svep!
  Kikri , 4 september 2021

  Efter att ha lyssnat till Johans berättelse i en radiodokumentär och läst flera tidningsartiklar om Johans upplevelser visste jag visserligen vad som skulle hända men boken gav bara ytterligare detaljer och förstärkte min fascination för såväl Johans liv under de långa åren som fånge, och återkomsten till Sverige. Som läsare ifrågasätter man ständigt sig själv; hur hade jag agerat om det hade varit jag? Något man förvisso aldrig kan få svaret på, men likväl är det nyttigt att ställa dessa frå... Läs hela recensionen

 2. Enformigt
  Katrin, 17 juni 2021

  Hade nog för höga förväntningar. Vissa saker var väldigt intressanta som just när kidnappningen skedde och runt om kring där. Annars var boken fruktansvärt enformig, vilket jag förstår hans dagar var. Men det blir inte intressant för läsaren.
  Det som jag saknade allra mest och som gjorde att boken föll totalt för mig. Var att det inte fanns ett kapitel som handlade om hur han kände när han blev frisläppt. Hade hoppats på lite egna tankar vad han kände just då, hur han tog sig till Sverige med hans ord. Hur det var första dagarna hemma.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna