Noter om musik och hälsa (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2020-04-30
Upplaga
3
Förlag
Carlsson
Vikt
310 g
SAB
Ij:do,Vlbdba
ISBN
9789189063136

Noter om musik och hälsa

Häftad,  Svenska, 2020-04-30
222
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kan hälsan förbättras av att vi älskar musiken? Kan musiken påverka vår stresskänslighet, och är det rent av så att vi kan få kraft att ta tag i våra problem genom musikens hjälp?

Töres Theorell undersöker biologiska och sociala effekter av musiken i vården, av att sjunga och av att sjunga i kör, av att musicera med barn liksom hur yrkesmusiker har det på jobbet.

Vid sidan av sin långa och välkända gärning som stressforskare har Töres Theorell haft musiken som livsinnehåll, såväl i forskningsprojekt som privat. Han har frågat sig vilken betydelse musiken kan ha för människans hälsa och han har själv alltid sjungit och spelat fiol.

Tredje utökade upplagan.

Töres Theorell är professor emeritus i psykosocial miljömedicin, särskilt arbetsmedicin, vid Karolinska Institutet. Bland hans tidigare utgivna böcker märks I spåren av 90-talet, 2006, Psykosocial miljö och stress, 2003, Psykosomatisk medicin, 2003, När orden inte räcker till; läkning av psykosomatisk sjukdom genom terapeutiskt arbete, 1998, Healthy work: stress, productivity, and the reconstruction of working life (med Robert Karasek) 1990. Hans senaste bok Gäst hos vetenskapen - stressforskarens liv i tillämpad teori, utkom 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Noter om musik och hälsa
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Töres Theorell