I skuggan av muren : Israel / Palestina (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
507
Utgivningsdatum
2021-03-18
Förlag
Carlsson
Dimensioner
250 x 175 x 36 mm
Vikt
1138 g
SAB
Ob
ISBN
9789189063488

I skuggan av muren : Israel / Palestina

Inbunden,  Svenska, 2021-03-18
319
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Israel/Palestina

Ingen annan del av världen väcker så starka känslor som Israel/Palestina. Alla har en åsikt. De politiska analyserna avlöser varandra. Varför har Israels och Palestinas makthavare så svårt att nå en hållbar lösning? "Mellanöstern går inte att förstå", säger många - utan grund. Kanske är det politiska landskapet mer komplext, men inte mer komplicerat.

Hur gestaltar sig vardagen på vardera sidan av muren? Vilka längtor och rädslor styr? I ett ständigt återvändande och korsande härs och tvärs möter författarna gång på gång människor som berättar om sina liv, sina drömmar. Ilska och uppgivenhet, frustration, men också framtidstro. I Hebron förmedlar Murad visionen om vägen till frihet. På ett kafé i Safed delar Sabrina med sig om hur hon hittade tillbaka till Israel.

Historien är nästan aldrig det vi tror. Sionismens väg från idé till nation kantas av myter och föreställningar med rötter i den europeiska drömmen om nationen. Palestinierna har inte haft motsvarande ideologi.

Det som krävs är att vi alla klättrar upp på muren och tittar ut över den andra sidan.

Tomas Andersson och Stefano Foconi är författare och har under 20 års tid kontinuerligt rest tillsammans i Mellanöstern och har skrivit flera uppmärksammade böcker i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I skuggan av muren : Israel / Palestina
  2. +
  3. Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och Stalin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och ... av Thomas Tynander (pocket).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna