I Senecas sällskap : besök i en stoikers tankevärld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2021-09-10
Förlag
Carlsson
Dimensioner
220 x 135 x 18 mm
Vikt
398 g
SAB
Dbz Seneca
ISBN
9789189063785

I Senecas sällskap : besök i en stoikers tankevärld

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-09-10
297
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För nästan tvåtusen år sedan mötte den stoiske filosofen, dramatikern och statsmannen Seneca döden i sin praktfulla villa utanför Rom. Sedan dess har många av historiens stora gestalter sökt vägledning i hans tankevärld och idag är stoicismen en global megatrend. Senecas tidlösa råd visar hur vi kan bygga upp mental immunitet mot rastlöshet, rädsla för yttre hot och bävan inför skuggorna i vårt inre.

Peter Adlers bok ger en beskrivning av Senecas dramatiska liv och den tid han levde i. Den sammanfattar stoicismens grundtankar och ger tankeställare om livet i vårt moderna samhälle. Författaren summerar också en rad personliga erfarenheter från många års vardaglig tillämpning av Senecas strategier för sinnesro.

Texten gör täta nedslag i Senecas skrifter, vilka presenteras med referenser till vår nutida vardag och med engagerande inslag av personligt berättande. Adlers kunskap om klassisk retorik tillför intressanta perspektiv. Hans bok kompletterar den litteratur om Seneca som hittills har publicerats på svenska och som primärt vänt sig till läsare med en fördjupad kunskap om antikens filosofi.

Peter Adler är statsvetare, journalist och författare till ett antal böcker och artiklar om politisk retorik och idéhistoria. Han har många års erfarenhet som rådgivare inom strategisk kommunikation och som föreläsare i näringslivet och den akademiska världen. På Carlssons har han tidigare publicerat Churchill i talarstolen (retorisk biografi) samt Ordets makt (essäsamling om retorik).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I Senecas sällskap : besök i en stoikers tankevärld
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Adler