Järnålderns djur : i verklighet och saga (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2021-08-27
Förlag
Carlsson
Dimensioner
217 x 157 x 21 mm
Vikt
606 g
SAB
K,J
ISBN
9789189063808
Järnålderns djur : i verklighet och saga (inbunden)

Järnålderns djur : i verklighet och saga

Inbunden,  Svenska, 2021-08-27
299
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Järnålderns djur : i verklighet och saga Kan levereras innan julafton
Djur har stor betydelse för oss idag. Så var det redan för människorna som levde under forntiden för mer än tusen år sedan. Då omgav man sig med både verkliga djur och sådana som bara fanns i fantasin och i berättelserna. I Järnålderns djur får vi veta hur arkeologerna skapar kunskap om de här djuren genom olika sorters källor. Den bild som då träder fram skiljer sig dock en hel del från hur vi idag uppfattar djuren.

Under järnåldern hade djur flera och väsensskilda funktioner. De var nödvändiga för att människorna skulle överleva, de var behjälpliga i kontakterna med gudarna och kunde trygga tillvaron i livet efter detta för människan. Men trots alla skillnader mellan då och nu är likheterna många. Precis som idag gav järnålderns människor djuren namn, använde dem som sällskap och statusföremål. Föräldrar namngav barn från djurens värld. Djur avbildades.

Järnålderns djur ger en överraskande och livfull inblick i en svunnen tid och värld, om vilda djur respektive tamdjur, om fåglar och fiskar etc. Samtidigt skapar den förståelse för hur arkeologiska källor förmedlar kunskap om livet för länge sedan. I bokens många och fina bilder förtydligas den pedagogiska och levande texten ytterligare. Järnålderns djurvärld kommer läsaren nära.

Kent Andersson är docent i arkeologi och författare till ett flertal uppskattade, populärvetenskapliga böcker om bl a järnåldern. Bosatt i Uppsala. Han har under många år varit verksam vid Statens historiska museer.

________________________________________________________________________________________________________

"Arkeologernas arbete beskrivs och de många bilderna av fynden är skarpa och blottlägger hantverksskicklighet. Både tamdjur och vilda djur ger oss en inblick i dåtidens världsbild såväl i det yttre som i mytologi." Naturmorgon i P1
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Järnålderns djur : i verklighet och saga
  2. +
  3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kent Andersson