Vinets underbara värld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2021-09-17
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Karlsson, Per (foto)
Dimensioner
248 x 182 x 28 mm
Vikt
1135 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789189063884
Vinets underbara värld (inbunden)

Vinets underbara värld

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-09-17
386
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Vinets värld är underbar" utropas redan i förordet till denna nya "kompletta" bok om det mesta som har att göra med vin. "Den är fylld av druvor som växer i de mest fantastiska landskap och som förvandlas till något som är den allra bästa drycken till en god middag." Så uppmuntrande lyder upptakten till denna engagerande, insiktsfulla och breda introduktion till vinets värld.

Här behandlas "allt" om vin i en enda laddad volym - behändigt nog: vinländer och vindistrikt, druvodling, druvsorter, klimat och jordmån, vinifikation, ekologiskt och biodynamiskt och så mycket mer. 41 länder avhandlas, Britt och Per Karlsson har personligen besökt 29 av dem. De har träffat hängivna odlare och oförglömliga vinmakare, diskuterat och provsmakat, testat mat och olika viner i kombination, noterat kulturens inflytande.

De lägger märke till skillnader och likheter mellan världsdelar, länder, regioner och enskilda vinmakare. De konstaterar med egna ögon och beprövat smaksinne hur mycket som händer: "Vinvärlden är mycket annorlunda idag än för tjugo år sedan."

Vinets underbara värld är en generöst illustrerad volym om en lockande värld. Bättre ciceroner och kunskapare än Britt och Per Karlsson kan man inte ha.

Boken passar lika bra för den som vill få en njutningsfylld och lättläst översikt av vinets värld, som för den som går på vinkurs och behöver en faktafylld fördjupningstext.

Britt och Per Karlsson är bland Sveriges mest publicerade och ansedda vinboksförfattare, sedan länge bosatta i Paris. De har tidigare utgivit ett tiotal böcker om vinets värld. Åtskilliga av dem har belönats med både svenska och prestigefulla internationella priser. Tillsammans driver paret BKWine med vinresor och utgivandet av ett nyhetsbrev på svenska och på engelska, och skriver för Forbes.com. Britt och Per anlitas även internationellt som jurymedlemmar i vintävlingar.

_________________________________________________________

"Man får reda på hur man provar viner på egen hand hemma och man får framförallt på ett enkelt sätt reda på hur man ska matcha mat med vin så att matupplevelsen blir den bästa möjliga. Just det sistnämnda är något som blir allt mer aktuellt och som fler och fler får upp ögonen för."
Jozo Glavas, Vinbanken.se

___

Utmärkelser:

Bäst i Sverige i Gourmand Awards Sverige 2022

Första pris i kategorin världens viner
Första pris i kategorin vinturism

Topp 3 inom kategorierna "World Wine" och "Wine Tourism" i Gourmand Awards International 2022:

Läs mer om utmärkelserna på författarnas hemsida, www.bkwine.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vinets underbara värld
  2. +
  3. Stora vinskolan : din kompletta guide till vinkunskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora vinskolan : din kompletta guide till vink... av Mikael Mölstad (inbunden).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vinets underbara värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En "bibel", men....
    Marianne, 8 september 2023

    Boken är en fantastisk kunskapsbank att ösa ur. Men varför i hela friden så småstilt? Jättejobbig att läsa p.g.a. detta, vilket drar ner mitt betyg. Hade annars varit 5 stjärnor med råge.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna