Charles John Andersson : zoolog och upptäcktsresande - en biografi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2022-02-23
Förlag
Carlsson
Dimensioner
246 x 175 x 35 mm
Vikt
1210 g
SAB
Lz Andersson, Charles John
ISBN
9789189065086
Charles John Andersson : zoolog och upptäcktsresande - en biografi (inbunden)

Charles John Andersson : zoolog och upptäcktsresande - en biografi

Inbunden Svenska, 2022-02-23
324
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Han var son till den berömde björnjägaren Llewellyn Lloyd - en excentrisk engelsman som slog sig ner i Sverige. Modern var en kvinna av folket.

I denna lika äventyrliga som faktaspäckade skildring av en udda människas liv får vi följa Charles John Andersson genom ett liv än märkligare än den äventyrlige faderns. Mestadels utspelades hans liv i södra Afrika, särskilt ute i vildmarken där han samlade, upptäckte, jagade och var fullt upptagen av att överleva. Han balanserade på gränsen för vad en människa rent fysiskt, för att inte säga psykiskt, kan uthärda.

Bilden av hans gärning har skiftat - zoologen, upptäcktsresanden, jägaren, insamlaren, handelsmannen - eller krigsherren, politikern, härjaren med geväret ständigt till hands för att nedlägga, och än oftare skadeskjuta, elefanter, lejon, noshörningar, bufflar, antiloper. Han kartlade delar av södra Afrika. Umgicks, krigade och handlade med urbefolkningen. Han hann gifta sig och få flera barn, men levde mest ensam. Han samlade växter, insekter, fåglar. Han skrev och utgav böcker.

Han dog alldeles för tidigt och alltför illa medfaren. Han var en märklig person, en hjälte för sin tid, en Livingstone men inte lika framgångsrik. Han startade från noll och avled i ett slags nollpunkt. Boken är fint illustrerad.

Peter Johansson är bosatt i Vänersborg och är museichef. Han har utgivit flera stora skildringar av svenskar som på 1800-talet hamnade i Afrika och vilka hade en märklig bakgrund i just Vänersborg. Boken är under filmatisering.

______

"Peter Johansson som är verksam som museichef i Vänersborg bjuder på ännu en halsbrytande natur-, kultur och kolonialhistorisk biografi;"Uno Nilsson, BTJ. Helhetsbetyg: 4
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Charles John Andersson : zoolog och upptäcktsresande - en biografi
  2. +
  3. Slav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slav av Jason Johnson, Anna (pocket).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Johansson