Att intervjua : Att fråga är att lyssna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2022-04-13
Förlag
Carlsson
Dimensioner
190 x 135 x 16 mm
Vikt
249 g
SAB
Bs
ISBN
9789189065130

Att intervjua : Att fråga är att lyssna

Häftad,  Svenska, 2022-04-13
299
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att intervjua - Att fråga är att lyssna är en bok om intervjuernas förlovade land. Alla möten, alla Zoom-intervjuer, alla telefonintervjuer är värda att lägga ner kraft och tankemöda på. Och alla intervjuer kan bli bättre, som intervjuare kan du alltid komma lite närmare, få reda på lite mer. En intervju kan vara så mycket, det är inte bara en utfrågad det gäller, utan också en lyhörd lyssnare och en observant iakttagare.

Martin Röshammar har många års yrkeserfarenhet från olika typer av tidningar, tidskrifter, magasin, kundtidningar och fackförbundstidningar m.m. Han har publicerat tusentals intervjuer utöver personporträtt. Han har publicerat korta, långa, lyckade och misslyckade, personliga och djuplodande såväl som ämnesspecifika och väldigt nördiga intervjuer.

Röshammars många möten i arbetet med boken journalister, poddare, moderatorer och författare, har i mångt och mycket format boken. Detta visar också på bredden och den sammantagna erfarenheten som gör boken viktig och handgriplig.

De personer han mött i arbetet med boken är: David Lagercrantz, Monica Saarinen, Martin Schori, Katarina Gunnarsson, Katarina Hahr, Stina Jofs, Martin Wicklin, Olof Lundh, Marie Branner, Fredrik Strage, Matilda Voss Gustavsson, Johar Bendjelloul, Stina Dabrowski, Anna Hedenmo, Bengt Bok, Kristoffer Triumf och Titti Schultz.

Boken kan fungera som kurslitteratur och inspirationskälla för skribenter liksom läsning för den intresserade medborgaren som önskar få en inblick i en viktig del av mediernas värld.

Martin Röshammar, Stockholm, f. 1971, är en erfaren journalist och författare med 25 år bakom sig som skribent bl.a. på Jönköpings-Posten, Göteborgs-Posten, sportchef på Punkt SE och reporter på Lärarförbundets tidningsavdelning. Hans specialgebit har blivit alla typer av intervjuer, porträtt och reportage. Han är en både lyhörd och nyfiken lyssnare och frågeställare.

_______

"Intervjuteknik är värdefullt för alla som gör research, oavsett om den görs för en fackbok eller som inspiration för en deckare. Journalisten Martin Röshammar har själv gjort tusentals intervjuer och i Att intervjua låter han mästare som Stina Dabrowski, Matilda Voss Gustavsson och Kristoffer Triumf berätta hur man får andra att berätta viktiga, roliga eller hemliga saker på bästa sätt."
Tidningen Skriva

"Det är intressant, och visst inspirerar boken." Helhetsbetyg: 4
Kajsa Sandin, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att intervjua : Att fråga är att lyssna
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Röshammar