Spelet om Arbetsförmedlingen : sanningen om raseringen av Sveriges mest kritiserade myndighet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2022-06-10
Förlag
Carlsson
Dimensioner
210 x 136 x 28 mm
Vikt
596 g
SAB
Ohak-c:bf Arbetsförmedlingen
ISBN
9789189065185
Spelet om Arbetsförmedlingen : sanningen om raseringen av Sveriges mest kritiserade myndighet (häftad)

Spelet om Arbetsförmedlingen : sanningen om raseringen av Sveriges mest kritiserade myndighet

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-06-10
289
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Sanningen om raseringen av Sveriges mest kritiserade myndighet

Den 30 januari 2019 varslades 4 500 anställda på Arbetsförmedlingen om uppsägning, ett av de största varslen i Sverige under modern tid. Därefter följde besked om nedläggningar av hundratals lokalkontor. Myndighetens matchningsverksamhet skulle privatiseras enligt januariavtalet mellan S, MP, C och L.

Spelet om Arbetsförmedlingen är en berättelse om det som har kallats för en av de största förändringarna av en svensk myndighet någonsin. I boken berättar Johan Berg, författare, debattör och anställd på Arbetsförmedlingen, en unik historia om lobbyism, falska nyheter och ett omfattande politiskt spel i det nya politiska landskap som vuxit fram i Sverige. Här får man följa reformeringen inifrån, där författaren leder läsaren genom en lång politisk process som han, i egenskap av anställd på myndigheten, har följt på nära håll.

Johan Berg presenterar nya uppgifter om varför Arbetsförmedlingens generaldirektör avgick. Han redogör för varför myndigheten lade ner så många lokalkontor, varför tidigare AF-chefer lobbade för en privatisering och varför myter har spritts om Sveriges mest kritiserade myndighet under lång tid. Detta är en initierad och seriös granskning av en myndighet och det politiska spelet om dess existens.

Johan Berg är författare och debattör, uppväxt i Säffle. Vid sidan av anställningen på Arbetsförmedlingen, som han haft sedan 2014, har han varit aktiv i den politiska debatten. Spelet om Arbetsförmedlingen är hans debut, en ovanligt omfattande sådan när det gäller faktainsamlandet och framställandet av detta i en läsvärd text.

_______

Läsningen är hisnande när man får skedet detaljerat beskrivet i en följd. Jag slås av och Berg lyfter tydligt fram hur ideologi och intresse snarare än kunskap och evidens styr diskussion, förslag och till sist beslutet.
Annika Sundén, Tidskriften Respons (länk: http://tidskriftenrespons.se/recension/ideologi-och-intresse-bakom-privatiseringen-av-arbetsformedlingen/

Sakligt och korrekt sticker Berg hål på myter och ibland direkta lögner i debatten Det är imponerande hur en enskild person trots det kan utmana ett ekonomiskt och politiskt etablissemang och förändra debatten.
Jonas Sjöstedt, Arbetet

Ett kraftfullt och inträngande inlägg i den långa debatten om Arbetsförmedlingen
Göran Sundström, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet

Ett 'mästerverk' inom sin genre
Leif Jansson, Förvaltningschef på Arbetslivsförvaltningen, Sandvikens kommun

Johan Berg ger en initierad inblick i hur processen gått till och vilka intressen som ligger bakom en läsvärd beskrivning av en stor politisk fråga som ännu inte är löst. Betyg 4 av 5
Jorun Koca Jakobsson, BTJ.

Jag är beundrad. Johan har gjort ett fantastiskt arbete. Eva Uddén Sonnegård, statssekreterare hos Sven Otto Littorin (M) på Arbetsmarknadsdepartementet 2006-2010, under bokpresentation av Spelet om Arbetsförmedlingen i ABF-huset 6/12 2022

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spelet om Arbetsförmedlingen : sanningen om raseringen av Sveriges mest kritiserade myndighet
  2. +
  3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »