Gunnar Sundblad : den siste brukspatronen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2022-03-28
Förlag
Carlsson
Dimensioner
210 x 130 x 21 mm
Vikt
504 g
SAB
Lz Sundblad, Gunnar
ISBN
9789189065307
Gunnar Sundblad : den siste brukspatronen (häftad)

Gunnar Sundblad : den siste brukspatronen

Häftad Svenska, 2022-03-28
297
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Gunnar Sundblad (1888 1976) är ett legendariskt namn inom skogsindustrin i Sverige. Han var i högsta grad ett aktat namn under många decennier under 1900-talet som vd vid Iggesunds bruk. Han var något av en inkarnation av vad man lade in i 1800-talsbegreppet brukspatron: han månade om inte bara företaget utan också orten där han verkade. Han ville sina anställdas bästa, engagerade sig i skola och idrott, samarbetade med politiker och fackförening. Han insåg också forskningens betydelse och drev på forskningsinstitut och professurer inom KTH i Stockholm, hans egen högskola. Han var både nydanare och verkställare. Han var i mycket en föregångare inom skogsindustrin i landet och lämnar ett gott arv efter sig. Han fick också bekräftelse på detta genom en rad utmärkelser.

Per Jerkeman är författare och civillingenjör med papper som specialitet. Han har skrivit en rad böcker om papper, varav en blivit en klassiker: Papper en mänsklig historia.

_____

"Jerkemans biografi är empirisk redovisning mer än lustläsning, men hans arkivaliska noggrannhet gör ändå både tid och samhälle tydligt."
Jan-Olov Nyström, Hudiksvalls Tidning 18-05-2022

"Allt som allt ger boken frikostigt utrymme för beskrivning av bakgrundsfakta och allmän industriell utveckling. Jerkeman sätter branschens utveckling i dessa sammanhang och hjälper läsaren på så sätt att bättre förstå de bevekelsegrunder som vägledde verksamheten och Sundblads avgöranden."
Esko Häkli, Nordisk Pappershistorisk Tidskrift 3/2022
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gunnar Sundblad : den siste brukspatronen
  2. +
  3. Confidence man : berättelsen om Donald Trumps uppgång och Amerikas fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Confidence man : berättelsen om Donald Trumps u... av Maggie Haberman (inbunden).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Jerkeman