Med konsten till bords (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gastronomisk kalender (del 2023)
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2022-12-02
Förlag
Carlsson
SAB
Qca:k
ISBN
9789189065604

Med konsten till bords

Inbunden,  Svenska, 2022-12-02
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med konsten till bords är onekligen en titel som ger svängrum för såväl Gastronomiska Akademiens litterärt bevandrade ledamöter som för alla de hugade skribenter, som utan större svårigheter över-talats att medverka.

Från redaktörerna kommer Charlotte Birnbaums betraktelse om de statusfyllda uppgifterna som tranchör och munskänk. Stephan Rössner sätter sig med såväl tonkonsten som diktarkonsten till bords. Stockholm blir europeisk gastronomisk huvudstad 2023, om vilket Karsten Thurfjell berättar. Sis-sela Kyle beskriver skådebrödet på teatern och Viveka Adelswärd förtäljer om konsten att tala väl vid matbordet.

Från de tre högskolorna med gastronomisk profil (Umeå, Örebro och Kristianstad) kommer regio-nala bidrag.

Härtill kommer stipendiatuppsatser och motiveringar för Akademiens pristagare i den så kalla de bakvagnen , som fungerar som ett uppsamlingsheat för kreativa författare såsom de två nyinvalda akademiledamöterna Christina Wedén och PO Nilsson.

Karsten Thurfjell, född 23 oktober 1955, är producent och redaktör på Sveriges Radios kulturredak-tion. Han är också författare inom vin, mat och konst.

Charlotte Birnbaum är konsthistoriker och författare med tyngpunkt på gastronomisk historia.

Stephan Rössner är författare, läkare, professor em. och i många år överläkare på överviktsenheten vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med konsten till bords
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna