Det här är inte ett krig : våldet och lögnens broderskap i rysk ideologiproduktion (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2023-01-27
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Ludvig (red.)
Dimensioner
23 x 197 x 134 mm
Vikt
560 g
SAB
Kmad.6
ISBN
9789189065680

Det här är inte ett krig : våldet och lögnens broderskap i rysk ideologiproduktion

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2023-01-27
289
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Denna bok av journalisten och Rysslandsspecialisten Per Enerud förklarar desinformation som fenomen och visar därtill med flera exempel hur Kreml använt desinformation under sovjettiden såväl som under Putin." (...) "De pedagogiska analyserna av texterna belyser desinformation som fenomen och ger läsaren verktyg för kritisk analys." (...) "En välskriven, bildande och högaktuell bok. Helhetsbetyg: 5" -Julie Hansen, BTJ-häftet nr 6, 2023.

Sedan det ryska militära angreppet inleddes vårvintern 2014 har Ukraina utsatts för våld och desinformation av en omfattning som är närmast ofattbar. Åtta år av lögner om landet har gjort att de verkar trovärdiga. Människorna i Moskva, Tomsk och Novgorod vill tro att de är på den goda sidan och blundar för ukrainarnas verklighet. Ditt hus är inte i ruiner. Dina grannar är inte döda. Ditt barn är inte skadat. Detta är exempel på bemötande från Putins anhängare när ukrainare vittnat om vad de har upplevt under de ryska attackerna.

Per Enerud granskar här hur det ryska anfallet mot Ukraina motiveras och hur lögnen används som ett vapen i kriget. Noggrant avkodar han målet med den ryska maktens desinformationskampanjer, avslöjar den bakomliggande ideologin och varför Sverige så ofta förs fram som ett exempel på västvärldens stundande kollaps i rysk media. Det här är inte ett krig är en storslagen uppgörelse med de ryska ledarnas lögner och hur de används för att behålla makten.

Per Enerud är frilansjournalist och författare med Ryssland och Östeuropa som specialområde. Han har varit korrespondent för Sveriges Television i Moskva och pressråd vid Sveriges ambassad i Ryssland. Han har även arbetat inom internationella organisationer i Georgien, Ukraina, Moldavien och Palestina. På Carlssons utkom han senast med Det snöar i mitt hjärta. Jascha Golowanjuk berättaren som teg (2021).

"Som ett bidrag till förståelsen av vår tid är boken ett storverk" - Peter Kadhammar, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det här är inte ett krig : våldet och lögnens broderskap i rysk ideologiproduktion
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »