Framtidens vin : hållbart, ekologiskt, naturligt, miljövänligt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2023-10-27
Förlag
Carlsson
Dimensioner
246 x 177 x 20 mm
Vikt
796 g
SAB
Pmbaab,Qcaf
ISBN
9789189065963
Framtidens vin : hållbart, ekologiskt, naturligt, miljövänligt (inbunden)

Framtidens vin : hållbart, ekologiskt, naturligt, miljövänligt

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-10-27
386
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hela vinvärlden talar idag om miljön och vikten av att arbeta hållbart. Det är något som varje vinproducent tar hänsyn till antingen av egen övertygelse eller beroende på trycket från konsumenterna. Kraven på vinodlarna ökar. Farliga bekämpningsmedel fasas ut. Reglerna för besprutning blir alltmer rigorösa. Miljömärkningar krävs. Odlarna måste foga sig. Ekologiska viner är numera ett normalt inslag i hyllorna. Klimatförändringen innebär i stigande hastighet påtagliga konsekvenser för vinodlarna.

I denna helt nya kompletta genomgång av vad som råder i vinvärlden förklaras grundläggande villkor och bestämmelser i text och bild. Hur har jordbruket utvecklats? Hur skiljer sig dagens bruk av jorden från gårdagens? Hur vanlig är ekologisk odling och vad innebär den ekonomiskt i de olika länderna? Alla besprutar men med vad? Vilka typer av gödning används och tillåts? Hur går arbetet i vinkällaren till, med det viktiga ekologiska inslaget? Vad importeras och exporteras vart?

Här diskuteras även hållbarheten i olika delar av processen, inklusive transporten. Gamla och nya druvsorters lämplighet vägs mot varandra. Vad ligger det för tankar bakom biodynamiska viner och naturviner? Och vilken roll spelar förpackningarna både i fråga om vikt och kapacitet för att bibehålla vinets ursprungliga egenskaper?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framtidens vin : hållbart, ekologiskt, naturligt, miljövänligt
  2. +
  3. Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekt... av Michel Jamais (inbunden).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna