Bebådelsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
52
Utgivningsdatum
2023-10-30
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
230 x 135 x 9 mm
Vikt
178 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189066779

Bebådelsen

Inbunden,  Svenska, 2023-10-30
221
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bebådelsen, ursprungligen utgiven 1986, är Mare Kandres andra bok, och hennes poesidebut. Här i ny utgåva i N/L:s poesibibliotek, med förord av Helena Österlund. Bebådelsen är en berättelse om graviditet som växer till en närmast mytologisk kamp om individualiteten, kroppen och den egna viljan.

"Så mycket ryms på dessa få sidor. En hel värld. Den inre världen hos ett diktjag som till skillnad från Bibelns Maria gör motstånd. Kandres Maria accepterar inte det öde som åläggs henne. Befruktningen beskrivs som vild och sjuk där den flyttar in i hennes ena ljumske. Något främmande har tagit sig in i diktjaget, trängt sig in och blivit kvar där som en inkräktare, en förbannelse, en ofrivillig förvandling." Ur Helena Österlunds förord.

MARE KANDRE (1962 2005) var 22 år när hon debuterade med prosaboken I ett annat land (1984) och beskrevs då som ett litterärt underbarn. Under sin livstid gav hon ut ytterligare 10 böcker och har bland annat tilldelats Kallebergerstipendiet, Aftonbladets litteraturpris och De Nios vinterpris. Till minne av henne har Mare Kandre-priset instiftats och utdelas årligen till unga författare som skriver i Kandres anda.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. 6 8 böcker om året publiceras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bebådelsen
  2. +
  3. Vargarna från evighetens skog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargarna från evighetens skog av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mare Kandre