Natten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
55
Utgivningsdatum
2021-10-21
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
225 x 135 x 10 mm
Vikt
194 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189066786

Natten

Inbunden,  Svenska, 2021-10-21
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
Willy Granqvists posthumt publicerade Natten (1987) är en av de mest omsusade diktsamlingarna i den moderna svenska poesin. Dess brottning med ensamheten, begären och döden har satt avtryck hos en mängd andra poeter - Ola Julén och Lars Mikael Raattamaa är två av dem, vilka även de har återutgetts i N/L:s poesibibliotek. I sitt förord till Natten skriver Gabriel Itkes-Sznap:

"Allt som allt gestaltar Natten ett spel mellan två krafter. Å ena sidan en dödsindränkt förtvivlan, å andra sidan ett på en gång livfullt och avgrundslikt skratt, som avväpnar, såväl som när sig på och intensifierar förtvivlan ( ... ) För att nagga ett monster i kanten krävs vilja och mod. För att förnimma korn av obegriplighet krävs förmåga till förundran och fascination. För att se tillvaron som bottnen för en brinnande om än falnande eld krävs en skapande blick. Här talar någon som möjligen inte står ut, men knappast gett upp."

Willy Granqvist föddes 1948 i Mälarhöjden i Stockholm och tog sitt liv 1985. Vid sidan av författarskapet var han verksam vid Sveriges Radios kulturredaktion.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natten
  2. +
  3. Löven faller utför orons brant

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löven faller utför orons brant av Willy Granqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Willy Granqvist