Skymningszoner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2020-07-27
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
204 x 132 x 17 mm
Vikt
298 g
SAB
Hc
ISBN
9789189066977

Skymningszoner

Inbunden,  Svenska, 2020-07-27
118
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
Under en tropisk natt, när allt kan hända, går Tristan och Valeria på djupet med campingturen då Tristans föräldrar skulle visa honom blodmånen -- natten när allt började. Men minnet är bedrägligt och berättelsen lika full av olodade skikt som djuphavet. I skymningszonen, dit ljuset ännu når och studsar mot märkliga varelsers självlysande kroppar, uppstår nya sanningsanspråk och förvridna verkligheter. Hur går trauman i arv? Var går gränsen för ett liv utan tillgång till ljus?

Skymningszoner är en raffinerad roman som skapar sig själv på gränsen mellan självrannsakan och självbedrägeri.

Aleksander Motturi (f 1970) och Andrzej Tich˙ (f 1978) är båda flerfaldigt prisbelönta författare med verk i många olika genrer bakom sig. Skymningszoner är deras första gemensamma roman.

ģSkymningszoners språk [är] återhållet, spänt, stramt poetiskt. Fjädrar fångas av vinden, tjärnar blänker till, dialogen vibrerar. I mötet mellan Motturi och Tich˙ uppstår en stillhet, ett glapp, en egen bioluminescens. Det är ett språk som skiner upp, som förmörkar, otryggt och precist i sin hantering av kontraster...Ģ Judith Kiros, Dagens Nyheter.

ģInte många svenska romaner går in för att vara intellektuellt utmanande. Skymningszoner är ett undantag, omläsning, som pockar på analys och tolkning. Boken har många bottnar jag når inte alla, men förbereder mig redan för nästa nedstigning.Ģ Martina Lowden, P1 Kulturnytt.

ģDet är snyggt gjort, och projektet i sig reser intressanta frågor om skrivande och författarskap; denna roman med två författare kan ses som ett utbrytningsförsök i en tid besatt av autofiktion och författaren bakom verket.Ģ Therese Eriksson, Svenska Dagbladet.

ģ... en reflekterande, allegoriskt färgad och metalitterär väv som Tich˙ och Motturi sveper om existensen, sanningssökandet och skrivandet, liksom frågorna om vad som formar livet och identiteten, lycka och olyckaĢ. Cecilia Djurberg, Aftonbladet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skymningszoner
  2. +
  3. Händelseboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Händelseboken av Andrzej Tich˙ (inbunden).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna