Människan och hennes symboler (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2020-12-30
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Översättare
Karin Stolpe
Originaltitel
C G Jung: Der Mensch und seine Symbole
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
308 x 214 x 50 mm
Vikt
2203 g
SAB
Docbc
ISBN
9789189069053
Människan och hennes symboler (inbunden)

Människan och hennes symboler

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-12-30
379
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Människan och hennes symboler (här som nyutgåva i Karin Stolpes översättning från 1966) tillkom i samarbete med C.G. Jungs närmaste medarbetare. Boken, en av djuppsykologins populärvetenskapliga klassiker, förklarar hans teori om symbolernas betydelse i synnerhet drömsymbolernas.

Det inledande kapitlet, Mötet med det omedvetna , skrevs av Jung själv kort tid före hans död i juni 1961. Det utgör en tredjedel av boken och ger i lättillgänglig form en fascinerande framställning av Jungs syn på det omedvetna och dess symboler. Jungs medarbetare Joseph L. Henderson, Marie-Louise von Franz, Aniela Jaffé och Jolande Jacobi utvecklar sedan närmare hans idéer i kapitlen Gamla myter och moderna människor , Individuationsprocessen , Symboler i bildkonsten och Symboler tolkade vid individuell analys .

Över 500 illustrationer utgör en fortlöpande kommentar till Jungs idéer. De visar drömmarnas natur och deras uppgift, tränger in i konstens symbolik och tolkar den psykologiska innebörden. Som uttryck för människans eviga existentiella behov av mål och mening och därmed också visdom, är Jungs tänkande kring vad som skapar mening för en människa och insikten i hur symboler påverkar själslivet ständigt aktuellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Människan och hennes symboler
 2. +
 3. 12 livsregler : ett motgift mot kaos

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 livsregler : ett motgift mot kaos av Jordan B Peterson (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Människan och hennes symboler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En grundlig bok
  Erik, 27 juli 2023

  Boken tydliggör, på ett för den typiske västerlänningen passande logiskt sätt, vad det på djupet innebär att vara människa och vilken potential var och en av oss har. Boken förändrar ditt liv i grunden om du tar till dig budskapet om att gå din egen väg, dvs. att genom att samarbeta med ditt eget omedvetna följa din egen individuationsprocess.

  Vad kan väl vara viktigare än det?

 2. Fin bok, något att ha i bokhyllan
  Kristina Almén, 1 juli 2022

  En fin bok med tjocka bra blad och tydlig lättläst text med mycket illustrerande bilder. Något jag troligen kommer titta i många gånger under livets gång.

Visa alla 2 recensioner