Folktrons väsen : encyklopedi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2021-10-27
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
248 x 183 x 28 mm
Vikt
883 g
SAB
Mz
ISBN
9789189069756
Folktrons väsen : encyklopedi (inbunden)

Folktrons väsen : encyklopedi

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-10-27
291
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De ansågs finnas överallt omkring oss och de kunde uppträda i alla tänkbara former och med olika uppsåt. Det handlar om folktrons väsen och så som de framstår i folklorens fantastiska och brokiga värld av berättelser och föreställningar. Folkloristen Tora Wall berättar i detta bildrika praktverk om den nordiska folktrons många olika väsen. Vi får bland annat möta lockande skogsrån med ihåliga ryggar, irrande lyktgubbar, svarta hundar från Bohuslän, asagudar, maror, spöksvin, lindormar och gastar. Bered dig på magisk läsning med anor från bondesamhällets folktro samt vikinga- och medeltidens föreställningsvärldar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Folktrons väsen : encyklopedi
 2. +
 3. Folktro : en besjälad värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folktro : en besjälad värld av Camilla Asplund Ingemark, Gabriella Beer, Karin Blomqvist, Jerker Blomqvist, Kristina Ekero Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 639 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Folktrons väsen : encyklopedi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande läsning!
  Jane Airhead, 18 januari 2022

  Min mor var född i det s k mörka Småland, så jag är uppväxt med berättelser om skogsrån, lyktgubbar och vättar. När vi besökte hennes hemby så pekade hon ut en stort stenröse, där det enligt uppgift fanns en skatt begravd. Därför fick hon och hennes kamrater inte leka där som barn, eftersom det fanns något som vaktade denna skatt, och det var farligt. Som vuxen kom hon till insikt om, att den rätta anledningen var att det säkert fanns huggorm i stenröset, och att det var därför som hon inte s... Läs hela recensionen

 2. Helt underbar
  Lena Söderström, 18 november 2021

  Fantastisk förklaring och historisk bakgrund. Genial kapiteluppdelning av alla våra väsen. Levande och med hög igenkännings faktor. Sagor från barndomen får en ny innebörd. Varningsord från den äldre generationen ringer i bakhuvudet. Så viktigt arv som författaren med humor och kärleksfull saklig varsamhet förevigat i denna skrift.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tora Wall