Johnsonlinjen och Latinamerika (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2022-06-16
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
243 x 298 x 39 mm
Vikt
2039 g
SAB
Prcd-c:k.5,Qz Johnson Line
ISBN
9789189069787
Johnsonlinjen och Latinamerika (inbunden)

Johnsonlinjen och Latinamerika

Inbunden Svenska, 2022-06-16
309
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
För många stockholmare var Johnsonlinjen länge ett begrepp och en central punkt i tillvaron. En av dem som fascinerades av båtarnas förflyttningar över haven redan som ung är författaren och journalisten Nathan Shachar.

Hösten 1904, då affärsmannen Axel Johnson beslöt att upprätta linjetrafik mellan Sverige och Latinamerika, var handeln med främmande kontinenter minimal. Bristen på regelbundna transporter var ett svårt handikapp för de svenska exportnäringarna, särskilt för den hastigt expanderande tekniska industrin som hade mycket nytt att erbjuda. Brasilien och Argentina badade i pengar som de tjänat på att sälja kött, vete och kaffe till Europas växande storstäder. Axel Johnsons vision gick ut på att knyta samman Sverige med de nya marknaderna i tredje världen.

Denna bok ger levande glimtar från Johnsonlinjens nittioåriga verksam het i Latinamerika; från livet till sjöss, livet i hamn och från många av de fantastiska äventyr som utspelades på båtarna och i de exotiska länder där linjen var den svenska ekonomins förlängda arm. Det är ett bildrikt prakt verk som bygger på Nathans Shachars många år av efterforskningar i bland annat Nordstjernans arkiv, samt intervjuer med ett stort antal Johnsonare om deras minnen av livet till sjöss. Johnsonlinjen och Latinamerika är kulturhistoria, ekonomisk historia och social historia, sammanflätade i en underhållande berättelse om en svunnen tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Johnsonlinjen och Latinamerika
  2. +
  3. Husiatyn : förintelsen som Sverige glömde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Husiatyn : förintelsen som Sverige glömde av Johan Ulvenlöv, Matti Palm, Anders Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nathan Shachar