Att förstå lagstiftning om diskriminering och mänskliga rättigheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2022-05-19
Förlag
Atlas
Dimensioner
190 x 135 x 13 mm
Vikt
300 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789189077386

Att förstå lagstiftning om diskriminering och mänskliga rättigheter

Häftad,  Svenska, 2022-05-19
253
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur kan juridiken användas för att motverka strukturell diskriminering? Det är en av många frågor som ställs i Att förstå lagstiftning om diskriminering och mänskliga rättigheter. Syftet med boken är att ge kunskap och verktyg för rörelse och aktivitet, och att vara ett underlag för diskussion och reflektion.

I sju kapitel tas frågor om diskriminering upp genom exempel från rättsfall som handlar om bland annat anställning, rätten till bostad, löner och åldersdiskriminering. Gränserna för positiv särbehandling presenteras och kommenteras, och olika diskrimineringsbegrepp som används inom samhällsvetenskapen beskrivs och jämförs.

En fråga som lyfts fram är svagheterna i rätten för personer med funktionsnedsättningar att leva ett liv som andra. Bristande tillgänglighet handlar om strukturell diskriminering och innebär hinder för likabehandling. Författarna argumenterar, med stöd av avgöranden från EU-domstolen, för att använda lagstiftningen i syfte att resa krav utifrån gruppers människovärde och krav på likabehandling. Boken vänder sig till alla som är intresserade av att förstå grunderna för diskrimineringslagstiftning och mänskliga rättigheter.

QR-koder används för att länka till ytterligare material och för att fortsatt kunna lägga in kommentarer och uppdateringar.

Susanne Fransson är docent i rättsvetenskap och verksam som forskare och lärare vid Göteborgs universitet.

Per Norberg är universitetslektor vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att förstå lagstiftning om diskriminering och mänskliga rättigheter
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 775 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna