Fjällvandra i Härjedalen, 2a uppl (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo Friluftsböcker
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-07-16
Upplaga
2
Förlag
Calazo Förlag
Dimensioner
182 x 125 x 24 mm
Vikt
506 g
SAB
Rbo,Nccd.08
ISBN
9789189079410

Fjällvandra i Härjedalen, 2a uppl

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-07-16
365
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I västra Härjedalen är förutsättningarna perfekta för lättsam fjällvandring. Ofta startar vandringen vid trädgränsen eller till och med uppe på kalfjället, där du omedelbart kan njuta av öppna vidder i alla vädersträck.

Bokens vandringar går i området från Helags i norr till Rogen i söder och från Sonfjället i öster till Røros i väster. Alla turer går att göra över dagen med utgångspunkt från Funäsdalen. Som fjällvandrare här gör du klokt i att inte bry dig om gränsen mellan Norge och Sverige. Ungefär en fjärdedel av bokens femtio turer går i fjällen mellan riksgränsen och Røros i Norge, ett fantastiskt fjällområde som är förvånansvärt okänt bland både turister och bofasta.

Utöver de femtio turförslagen kan du läsa om natur och fjällväxter, kultur och historia. Du får också tips på många kortare promenader och förslag på spännande, lite längre utflykter i Norge.

Författarna Eva Wallstam och Bo Stenson har tidigare skrivit böckerna Flora för fjällvandrare, Vandra i Provence och Vandra i Alperna Chamonix. I Härjedalen är de på hemmaplan, Eva kommer ifrån Funäsdalen. Tillsammans har de vandrat i området i över 30 års tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjällvandra i Härjedalen, 2a uppl
  2. +
  3. M Vägatlas Sverige 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt M Vägatlas Sverige 2024 (häftad).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjällvandra i Härjedalen, 2a uppl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trots nyutgåva inte uppdaterad
    AnnBritt Larsson (Linköping), 7 september 2020

    Trevlig bok men lite plåtttrig med så många olika fjällområden i samma bok. Den är vacker och inspirerande och kan säkert tjäna väl vid val av område att vandra i. Vi testade sonfjällsturerna. Trots uppdaterad version stämde inte boken med verkligheten vilket gjorde att vi med många gick fel gång på gång.

Visa alla 1 recensioner