Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2020-09-24
Förlag
Triumf Förlag
Illustratör/Fotograf
Helena Frank
Dimensioner
239 x 176 x 12 mm
Vikt
378 g
SAB
uLs,uOhja
ISBN
9789189083066
Curie & Co : coola kvinnor som fått Nobelpriset (inbunden)

Curie & Co : coola kvinnor som fått Nobelpriset

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-24
159
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Curie & Co : coola kvinnor som fått Nobelpriset Kan levereras innan julafton
Rebelltjejer för framtida forskare
Marie Curie var den första kvinna någonsin att tilldelas ett Nobelpris. Då år 1903 var det en mindre skandal att en kvinna ens var påtänkt för ett så prestigefylld pris, det var ju ett pris för vetenskapsMÄN. Men Marie Curie blev inte bara den första kvinnliga nobelpristagen utan även den första person någonsin som fått priset två gånger. Hon satte därmed ribban högt för framtida forskare samtidigt som hon banade väg för alla de fantastiska kvinnor som under åren gjort henne sällskap och visat att allt är möjligt bara tror på sig själv.

I Curie & Co coola kvinnor som fått Nobelpriset presenteras 16 av dessa fenomenala kvinnor och deras banbrytande arbete inom de olika kategorierna fysik, kemi, medicin, litteratur, ekonomi och fred. Förutom fantastiska illustrationer av konstnären Helena Frank har boken ett förord av svenska Beatrice Fihn, CEO för den internationella kampanjen för att avskaffa kärnvapen (ICAN), som tilldelades Nobels fredspris år 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Curie & Co : coola kvinnor som fått Nobelpriset
 2. +
 3. Atlas över vår konstiga värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atlas över vår konstiga värld av Fleur Star, Chris Hawkes (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Curie & Co : coola kvinnor som fått Nobelpriset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok
  Sandra Berndt, 29 mars 2021

  Jag och min son på 11 år läste den tillsammans. Båda var fascinerade över boken och dess innehåll. Ledde till många diskussioner

 2. En hyllning!

  En Fin hyllning till de kvinnor som gjort vår värld till en något bättre plats!

  Är det något jag verkligen uppskattar är det att lära mig nya saker och den här typen av böcker som lyfter och hyllar människor och deras liv och livsverk tilltalar mig väldigt.

  Jag har alltid tyckt att Nobelbanketten är en av årets festligaste dagar. Inte bara för de glamorösa klänningarna utan också för vad deltagarna har presterat för att tilldelas de olika priserna; Fysik, Kemi, Fysiologi el... Läs hela recensionen

 3. Kan en få nog av coola kvinnor?
  -, 15 januari 2021

  Ännu en bok om kvinnor som gjort skillnad. Även om den här typen av böcker duggat ganska tätt de senaste åren är det ändå på tiden att de blir skrivna. Historien behöver fokusera på hela mänskligheten, inte vara den manliga halvan.

  En julklapp till en 10-åring som blev inspirerad till upptäckter och äventyr.

 4. Fin, lättläst och bra bok

  Gustav 10 år:
  Denna bok handlar om kvinnor som fått Nobelpriset. Många av dem har fått kämpa hårt för att få göra det de vill. Jag visste inte att de var så många kvinnor som fått Nobelpriset. Illustrationerna i boken är fina. Den kunde varit tjockare.

  Philip 8 år:
  Jag tycker att böcker som denna är spännande och roliga att läsa. Man behöver inte läsa om alla kvinnorna på samma gång. Ibland är det bättre att bara läsa om en så kan man prata om den personen. Bilderna i boken ä... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna