Kalla kårar och maskeradbal (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vår blodiga historia (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2021-04-12
Förlag
Triumf Förlag
Illustratör/Fotograf
Lina Blixt
Dimensioner
213 x 160 x 17 mm
Vikt
451 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189083134

Kalla kårar och maskeradbal

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-12
160
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kallt, fattigt och orättvist.

Den andra delen av Vår blodiga historia utspelar sig mellan åren 1658 1792 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår Svenska historia. Modiga läsare som vågar se döden i vitögat slungas mellan häxanklagelser, listiga snapphanar och en vinter så kall att havet frös till is. Den som är riktigt tålig kanske till och med vågar besöka Karl XII:s fältskär ...

Spännande, äventyrliga och bitvis råa berättelser varvas med fasliga fakta om de händelser som beskrivs. En fantastisk tidsresa i sex avsnitt, som alla har en sak gemensamt de utgår från barnens perspektiv och skildrar hur det kan ha varit att uppleva de verkliga händelser som idag har blivit vår blodiga historia.

Till boken finns även en lärarhandledning att få från förlaget, med förslag på övningar, värdegrundsfrågor, läsförståelsefrågor och skrivuppgifter framtagen i samarbete med pedagoger och lärare.Missa heller inte Del 1 av - Vår blodiga historia: Digerdöd och förgiftad ärtsoppa år 1351-1654
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kalla kårar och maskeradbal
 2. +
 3. Revolution & isberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Revolution & isberg av Annika Meijer (inbunden).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kalla kårar och maskeradbal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt skrämmande och bra!
  Gullis lästips (Rönninge), 15 juli 2021

  Boken "Vår blodiga historia ~ Kalla kårar och maskeradbal" innehåller sex historiska berättelser som tar oss tillbaka i tiden till historiska år och händelser mellan 1658 till 1792.

  Det här är en välskriven, spännande, ruggig och faktaspäckad bok om Sveriges historia som kommer uppskattas av alla historieintressanta.

  Allt var inte bättre förr, det var kallt, fattigt och orättvist!

  Här får vi läsa om hur en iskalla vinter frös ihjäl människor, hur oskyldiga människor... Läs hela recensionen

 2. Spännande och bra bok om historia på lättsamt sätt

  AC (mamma):
  Vår blodiga historia är andra boken i en serie men boken är fristående. Boken utspelar sig mellan åren 1658-1792 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår Svenska historia. Det var kallt, fattigt och mycket orättvist. Dessutom får vi följa med på maskeradbalen.

  Det är en tidsresa i sex avsnitt där bitvis råa berättelser blandas med fakta. Det utgår från barnets perspektiv och blir inte för rått. Till boken finns också lärarhandledning. Texten är välskriven och... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annika Meijer