Små människor, stora drömmar. Greta Thunberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Små människor, stora drömmar
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2020-06-29
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Little People, Big Dreams - Greta Thunberg
Illustratör/Fotograf
Anke Ewckmann
Dimensioner
247 x 203 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
uLz Thunberg, Greta
ISBN
9789189087095

Små människor, stora drömmar. Greta Thunberg

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-06-29
129
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett pedagogiskt och inspirerande sätt att berätta om klimatutmaningarna för yngre barn.

En del människor har levt liv som är värda att berätta om - det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

När Greta redan som barn började inse allvaret i klimatproblemen blev hon så oroad att hon nästan slutade prata. Hon kunde inte förstå varför politikerna inte gjorde något för att rädda vår planet. En dag bestämde hon sig för att sittstrejka och snabbt blev det fler och fler ungdomar över hela världen som anslöt sig till hennes strejk. Gretas initiativ har lett till att både makthavare och vanliga medborgare äntligen har börjat förstå att något måste göras åt den globala uppvärmningen innan det är för sent.

För första gången i serien Små människor, stora drömmar lyfts en samtida och ännu levande person fram. Greta har på bara några år blivit en världskänd inspiratör och klimatkämpe. Hon har varit nominerad till Nobels fredspris och tilldelades 2019 priset "Author of the Year" av Storbritanniens största bokhandelskedja samt blev utsedd till Time Magazines "Person of the Year".

Små människor, stora drömmar är den oemotståndliga bästsäljarserien för barn mellan 3-9 år. Varje bok är unikt illustrerad om inspirerande kreatörer, forskare, aktivister och andra förebilder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Små människor, stora drömmar. Greta Thunberg
 2. +
 3. Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai

De som köpt den här boken har ofta också köpt Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai av Maria Isabel Sánchez Vegara (kartonnage).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Små människor, stora drömmar. Greta Thunberg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok med superfina illustrationer!
  @karinaskerinforfattare, 16 april 2023

  Här kommer ett litet boktips på en bok om Greta Thunberg i serien Små människor, STORA DRÖMMAR av Maria Isabel Sánches Vegara med illustrationer av Anke Weckmann. En intressant bok för ålderskategorin 3-6 år med superfina illustrationer!

 2. Läs mer om klimataktivisten Greta vår tids Pippi.
  Gullis lästips (Rönninge), 9 mars 2021

  Små människor, stora drömmar är böcker med GIRL POWER!

  "Små människor, stora drömmar" är underbara barnböcker om olika historiska kvinnor som gjort avryck i historien, allt från, Rosa Park ledargestalten i den amerikanska frihetsrörelsen, konstnärinnan Frida Kahlo, författarinnan Jane Austen vars liv och verk blivit ikonisk för sin tid, modeskaparen Coco Chanel, barnboksförfattaren Astrid Lindgren, deckarförfattaren Agatha Christie, vår tids mest välkända dagboksskrivare Anne Frank ... Läs hela recensionen

 3. Rekommenderas varmt!
  *supernajs*, 7 januari 2021

  Köper dessa böcker till min systerdotter. Härligt med barnböcker om starka kvinnor i historien. Kommer köpa resten av serien också =)

 4. Jättefin!
  Bokhyllaniskuggan, 12 augusti 2020

  ❥ Recension

  Alltså, hela den här bokserien - Små människor, stora drömmar - är SÅ fin. Jag älskade både idéen och utförandet. Denna är inget undantag. Jag är ett stort fan av Greta Thunberg, hon är beundransvärd och en av vår tids stora förebilder. Jag hoppas, bland annat med hjälp av den här boken, att jag kan få min dotter som är 6 år att se upp till henne också. Jag tror att den här bokserien kan hjälpa barn att tro på sig själva, att våga drömma och att stå upp för det de t... Läs hela recensionen

 5. Fin bilderbok med enkel fakta om fina Greta

  AC (mamma):
  Denna bilderbok är en fin bilderbok med sammanfattad minifakta om Greta Thunberg.

  Man får veta lite om hur hennes resa började med miljötänk, varför hon känner oro, hur hennes kamp startade, hur andra människor slöt upp bakom. 
Det är ett stort ansvar hon fått på sina axlar som hoppets symbol för en renare och grönare framtid.

  

Illustrationerna är fina och längst bak i boken finns lite mer fakta och lite allvarligare fakta vilket är bra ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Maria Isabel Sanchez Vegara