Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
198 x 145 x 31 mm
Vikt
508 g
SAB
Hc
ISBN
9789189087309

Berätta aldrig det här

(49 röster)  |   Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-21
87
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Medieprofilen Frida Boisen har aldrig sagt ett ord om den hemlighet som genomsyrat så många år av hennes liv med skuldkänslor. I romanform berättar hon nu sin historia. Det är mors dag och Frida har glömt att skicka blommor till sin mamma Rosita. När hon även missar moderns telefonsamtal har hon ingen aning om att katastrofen är ett faktum. Dagen efter kommer beskedet att Rosita har hittats död. Men det är när Frida upptäcker hennes sista hälsning som världen fullkomligt rämnar. Berätta aldrig det här är en gripande självbiografisk roman om en skavande mor-dotter-relation som utmynnar i en tragedi. På ett lika litterärt som lättillgängligt språk navigerar författaren genom då- och nutid, och kombinerar bottenlöst mörker med rak humor och oförställd öppenhet i sin strävan att bryta rådande tabun.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Berätta aldrig det här
 2. +
 3. Du är inte längre min dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du är inte längre min dotter av Frida Boisen (inbunden).

Köp båda 2 för 174 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Berätta aldrig det här. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som berör
  stefan, 30 augusti 2021

  En bok som rör om i känslorna. Vad ska ett barn få höra och utstå? En viktig påminnelse om psykisk ohälsa och hur det påverkar närstående. Verkligen mycket som är jobbigt känslomässigt att läsa och man önskar att det gick att hjälpa dom som får uppleva liknande barndom. Läs den!!

 2. Viktig!

  Omskakande berättelse som berör och som kräver att man som läsare stannar upp och pausar för att ta in den lilla/stora Fridas upplevelser. En bok av vikt som lyfter svåra ämnen; Rekommenderas!

  Det här var en självbiografi som berör mig på djupet. Att skambelägga sitt eget barn när man redan själv fattat ett ödesdigert beslut känns rejält i hjärtat vill jag lova.

  Att få följa den unga Frida och se hur hon "slits" mellan sina föräldrar och hur de hanterar olika situationer ä... Läs hela recensionen

 3. Rekommenderas ej
  Fia, 2 april 2021

  Temat boken tar upp är viktigt och kanske hade jag lite höga förväntningar. Sättet boken är skriven på ger mig känslan av att läsa i en veckotidning. Jag läser vidare i hopp om att boken och författaren ska utvecklas, bli vuxen men ger tillslut upp.

 4. Läsvärd
  Mamman, 29 mars 2021

  En viktig och läsvärd berättelse om självmord. Boken handlar om en mor-dotterrelation som gått vilse någonstans på vägen. Ett undersökande och försök till att förstå vad som egentligen hände. Berättelsen griper tag i en som läsare.

 5. Det man inte talar om
  Ylva Johansson, 24 mars 2021

  Så gripande och mänsklig. Tyvärr talas det för lite om psykisk ohälsa och dess konsekvenser för den drabbade och närstående. Länge var det i vårat samhälle "skamligt" att vara psykiskt sjuk. Hjärtinfarkt helt OK att berätta om och få omgivningens sympati. Men psykisk ohälsa?????? Ändå består vår kropp av en själ också. Allt hör ihop. Och man får aldrig glömma ett en människa är inte bara sin diagnos. TACK Frida, för hur ömsint och insiktsfullt du delar med dig av din berättelse .

 6. Gripande berättelse
  Eva J, 26 januari 2021

  En mycket gripande, välskriven och respektfullt skriven skildring om författarens egna komplicerade familjerelationer.
  Kan verkligen rekommendera denna boken.
  Läs den!

 7. Brutal ärlighet om viktiga ämnen
  Per Olsson, 27 november 2020

  Jag tror många skulle behöva läsa boken för att kanske kunna relatera och våga prata om de ämnen som boken innehåller. Brutalt ärligt, intressant och öppet om familjerelationer och de utmaningar det kan innebära att ha föräldrar som inte alltid är snälla, tacksamma eller uppmuntrande.

 8. Väldigt gripande
  Stinas_boksida, 18 november 2020

  Det är morsdag, och Frida har varken ringt eller skickat blommor till sin mamma. Hon har även missat ett samtal från henne.

  Dagen efter ringer de från mammans jobb, och säger att Rosita inte dykt upp. Frida förstår direkt. Hennes mamma har tagit livet av sig.

  I lägenheten hittar Frida en sista hälsning från sin mamma. Ett brev som knäcker Frida, och som kommer följa henne under många år.

  Under många år har Frida burit på skuld och skam. Hennes pappa bad henne vara t... Läs hela recensionen

 9. Mors dag blir självmordsdag
  Morran (Medvägaskogen), 4 november 2020

  Frida Boysen skriver så innerligt och löpande lätt om sin mors självmord. Hon beskriver livet som de haft gemensamt på ett sått, som för mig som läsare gör ont. Hon fick aldrig en riktig barndom. Hon tvingdes vara moders samtalspartner i allt som är "barnförbjudet". Modern byggde en symbiotisk bubbla kring dem efter att pappan lämnat äktenskapet.
  Frida söker svar på varför mamman påstod att det var Fridas fel att hon inte ville levaFridas sökande efter svar på varför mamman tog livet av s... Läs hela recensionen

 10. En bok som berör
  veronicas_bok_bak_liv, 22 oktober 2020

  Detta är en självbiografisk bok som belyser en mamma-dotter relation som slutar med tragedi. Det är mors dag 2017 och Frida glömmer att ringa och skicka blommor till sin mamma Rosita. Frida missar mammans telefonsamtal och när hon ringer tillbaka till mamma så svarar hon inte. Dagen efter kommer beskedet att hennes mamma har hittats död - ett självmord.

  Det här är en välskriven och om man får säga lättläst bok trots det allvarliga och tunga ämne som det skrivs om. Jag sträckläste bo... Läs hela recensionen

 11. Man blir tagen
  Bokdjungeln , 5 oktober 2020

  Fantastiskt att Boisen kan ha ett så lätt språk när innehållet är så tungt. Jag tror att det gör att jag gillar boken ännu mer.
  Det här är en bok som verkligen griper tag i den som läser. Medan jag läser pratar jag med alla som vill höra om vad som står. Jag undrar hur kan man göra och säga allt som hennes föräldrar gör?!
  Boken väcker minst sagt känslor. Man önskar så innerligt att psykisk ohälsa inte fanns. Men detta visar också på hur viktigt det är att böcker som denna finns och h... Läs hela recensionen

 12. Blandade känslor.
  christer girke, 5 oktober 2020

  En väldigt osammanhängande berättelse om liv och död som saknar den röda tråden för att boken skall skapa en godtrogen känsla och lämna avtryck efter sig.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Frida Boisen