Lyras ö (kartonnage) Lyras ö
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Karma och Jonar (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2020-10-23
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
207 x 157 x 13 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189087392
Lyras ö (kartonnage)

Lyras ö

(20 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-10-23
89 130 Du sparar 41 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
ÄVENTYRET FORTSÄTTER MED MAGI OCH MOD

När Karma och Jonar landar med den flygande pegasusen på Lyras ö, möts de av sagolikt vacker natur och märkliga djur. Mitt i djungeln stöter de på den visa trollkvinnan Lyra som har ett viktigt meddelande till dem. Karma och Jonar ställs inför den svåraste uppgiften de kan tänka sig, samtidigt som tiden håller på att ta slut.

Men snart upptäcker vännerna att de inte är ensamma på ön. Bland djungelns mörka skuggor lurar en välbekant fiende.

Lyras ö är den tredje boken i serien om Karma och Jonar. De tidigare delarna heter Klipptrollen och Flykten.

Böckerna om Karma och Jonar finns även som animerad tv-serie på Viaplay. Serien visas i över 14 länder och riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Första säsongen är baserad på Klipptrollen, den första boken i serien.

Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.

Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet Glimeria den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken.

Betyg 5/5. Berättelsen är lika färgsprakande, fantasifull och magisk, som spännande. Bibliotekstjänst

Sagt om serien:

En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5. Bokraden

Betyg 5 av 5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja. Bokdjungeln

Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den betyg 5 av 5. I huvudet på Malin

Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla. Katrinealiving
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lyras ö
 2. +
 3. Flykten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flykten av Zelda Falköga (kartonnage).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Lyras ö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rikligt illustrerad och lättläst bokserie

  Det är en rikligt illustrerad serie manga stil och den är spännande. Det finns sex böcker i serien och även om man inte läst boken innan den bok man har i handen så får man i början av boken en kort sammanfattning så böckerna kan läsas fristående. Rekommenderar dock att man börjar från början.

  Detta är en lättläst och magisk serie.

  Serien lyfter viktiga ämnen som skapar diskussion. Passar både i klassrummet och hemma.
  Finns lärarhandledning.

 2. Spännande berättelse med fina bilder
  Sandra, 2 juni 2021

  Kvällsläsning för min 7-åring. Vi har läst alla böcker i serien förutom den sista delen som inte finns att köpa än. 7-åringen vill alltid läsa mer där vi stoppar i läsandet för kvällen. Såå spännande. Väntar på sista delen nu.

 3. Underbar
  Sara Stawe, 10 april 2021

  Mina barn 7 och 9 år älskar serien! Vackra illustrationer och ett spännande äventyr! Jag rekommenderade varmt alla att läsa denna bok.

 4. Spännande
  -, 25 januari 2021

  Boken är fantasifull och spännande . Man fastnar lätt och vill läsa mer. Berättelsen drar in läsaren i annan spännande fantasivärld så barnet får fina drömmar när barnet somnar .

 5. Spännande äventyr med fantastiska bilder
  millimys_books (Veberöd), 18 november 2020

  Här blandas spännande äventyr med fantastiska bilder! Både jag & min 8åriga dotter älskar denna serie! Nu väntar vi med spänning på de två sista böckerna.

  Passar perfekt för barn 6-9år både för egen läsning som högläsning!

 6. Så spännande!
  Bokhyllaniskuggan, 13 november 2020

  ❥ Recension

  Läsålder 6-9. Del 3.

  Äntligen fick jag läsa den tredje boken i det här magiska äventyret för min dotter. Och vi älskade den!

  Precis som de andra två böckerna är det hiskeligt spännande från start och vi introduceras för ännu fler fantastiska, märkliga varelser. Det är ett så härligt världsbygge detta! Illustrationerna är fortfarande det allra bästa, så vackra och uttrycksfulla och de låter verkligen berättelsen komma till liv. Karma och Jonar fortsät... Läs hela recensionen

 7. Fortsatt spännande
  Bokdjungeln , 28 oktober 2020

  Eira blev enormt glad när denna bok damp ner i brevlådan. Fast hon nu är 10 år och inte är i "målgruppen" längre så älskar hon dessa böcker och jag tycker absolut att man kan läsa serien med en 10-11årig äventyrare.
  Eira gillade att boken blev spännande direkt, och jag håller med. Boken håller fortsatt hög nivå och bilderna är i härliga färger. Nu längtar vi till våren och den fjärde boken om Karma och Jonar, för vi vill ju så klart få reda på hur allt kommer gå för vännerna.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Zelda Falköga