Arnold reser till Sydafrika (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Bookmark Förlag
Illustratör/Fotograf
Samantha van Riet
Dimensioner
216 x 176 x 7 mm
Vikt
218 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189087422
Arnold reser till Sydafrika (kartonnage)

Arnold reser till Sydafrika

(35 röster)  |  Läs 20 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-09-21
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arnold reser till Sydafrika Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Margaux Dietz barnboksdebut!

Arnold tycker det är spännande att resa långt bort. Djuren är stora och annorlunda. Men kan de verkligen mäta sig mot ankorna hemma i parken?

Arnold reser till Sydafrika är en charmig saga som sätter perspektiv på tillvaron. Författad av Margaux Dietz som en verklig berättelse om hennes egen son, hoppas Margaux kunna inspirera föräldrar att läsa mer för sina barn.

Vinsten från boken kommer Margaux att skänka till välgörenhetsorganisationen Biblionef South Africa som som främjar och möjliggör högläsning i utsatta områden genom att trycka upp lågprisutgåvor av barnböcker på de tolv olika språk som talas i Sydafrika. För varje exemplar som säljs av Arnold reser till Sydafrika kommer minst tre gånger så många föräldrar i Sydafrika få möjlighet att läsa en bok för sina barn.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arnold reser till Sydafrika
 2. +
 3. Tomtemaskinen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tomtemaskinen av Sven Nordqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Arnold reser till Sydafrika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Not worth it!
  Mica S, 13 januari 2023

  Sydafrika är fyllt med infödda sydafrikaner, alltså svarta, sydafrikaner, asiatiska sydafrikaner, vita Sydafrikaner bl. a. Att en författare som växte upp med konstanta resor till Sydafrika (Pretoria för att vara exakt) kommer att välja att endast porträttera vita människor i bok för barn är whitewashing när den är som bäst. Skydda dina barn från denna förnedring.

 2. Enkel för barn

  Intressant med fina tecknade bilder som gör boken perfekt för min 1,5-åring. Både läsande och pekande gör den varierande för barnet.

 3. Helt ok
  Bokmorsan, 3 november 2021

  Fina bilder men tycker att den är för hoppig. För mycket saker som är med och för kort om varje grej. Barnen tycker väldigt mycket om den dock.

 4. Mycket trevlig bok för mysiga lässtunder
  Peter, 15 februari 2021

  Detta är en bok med fin berättarkurva med en liten knorr på slutet och med mycket fina illustrationer. En bra bok att läsa efter tex Max-böckerna och före böckerna om Kråke. Ser fram emot fler böcker om Arnolds äventyr.

 5. Supernöjd
  Teddie, 1 januari 2021

  Köpte boken till min son som tyckte om den jättemycket. Bra lyrik med väldigt fina illustrationer. Kan varmt rekommendera. Blir nog att beställa fler och ge bort till vänner som också har barn.
  Årets barnbok!

 6. Trevlig och bra bok
  F, 19 december 2020

  En trevlig och mysig bok om en resa till Afrika som man kan rekommendera. Arnold tittar på vilda djur i Afrika.

 7. I'm not sure what all the negative fuss is about
  Marcus , 14 december 2020

  Margaux Dietz has been given so much unnecessary grief over what is no more than a well-illustrated childrens book. In todays PC and uptight world, activists get their panties in a twist over the smallest things - in this case, things that are NOT there. Instead of merely taking the book for what it is they have to kick up a huge fuss, a storm in a teacup. Granted the storyline of this book is a little weak, but I am not the target audience. I purchased this book solely to support the author ... Läs hela recensionen

 8. Utmärkt bok.
  Partik Berglund, 11 december 2020

  Min 3 åring älskade boken. En underbar skildring av Sydafrika. Kan verkligen rekommendera boken då den är lättförstådd med bra bilder och bra text.

 9. Trevlig barnbok
  Peter, 10 december 2020

  Trevlig liten bok med fina bilder och bra berättelse. Köpte till mina söner som gillar att höra den innan det är läggdags.

 10. Bilderna är fina och delar av bokens intäkter går till...
  Marcus, 9 december 2020

  Bilderna är fina och delar av bokens intäkter går till läsfrämjande ändamål för utsatta familjer i Sydafrika.

 11. Opolitisk
  Kaffet, 9 december 2020

  Mycket bra barnbok som trots kritiken är fri från politik och försök till påverkan. Kan varmt rekommenderas för alla som vill läsa för sina barn om en svensk familj på semester i Sydafrika.

 12. Härlig barnbok
  Tord Oredsson, 26 november 2020

  En härlig och pedagogiskt bra utformad bok. Fina färgbilder och faktiskt spännande för föräldrar som läser för sina barn. Rekommenderas verkligen. Har blivit en favorit för mina barnbarn.

 13. Riktigt rolig
  Nikke, 25 november 2020

  Jätterolig bok för barn! Jag köpte denna till mina syskons barn och dom ville att man läste flera gånger!
  Rekommenderar verkligen!

 14. Utmärkt barnbok
  Joakim, 25 november 2020

  Trevlig bok med fina bilder. Det jag saknar främst i boken är illustrationer av batikhäxor, pk-fanatiker och kanske en värdegrundsdiskussion i förordet. Det skulle nog barnen uppskatta.

 15. Skulle ALDRIG ge mitt barn denna bok

  Smaklöst innehåll efter att ha tittat i boken. Kan inte förstå varför man väljer att skriva en bok på detta sätt i detta moderna samhälle.

 16. Jättebra bok för små barn
  Jonas Högberg, 25 november 2020

  Boken är jättefin och de som kritiserar den för brist på afrikanska karaktärer verkar inte förstå att det är en bok för typ 2-åringar. Folk måste sluta fokusera på hudfärg och en småbarnsbok ska inte politiseras. Rekommenderar boken starkt!

 17. Mycket trevlig och mysig barnbok
  Janne , 25 november 2020

  Boken är mycket trevlig att läsa och titta i, fina teckningar och en spännande och rolig historia. Ett bra sätt att väcka barnens intresse för djur och nyfikenhet för natur. Jag rekommenderar denna bok till alla. Jag ser att många klagar på denna bok, dom har tydligen missat att intäkterna går till behövande barn i Sydafrika. 5/5 stjärnor!

 18. Man gör inte så
  S, 24 november 2020

  Boken innehåller 40 tecknade apor men inget svart barn eller person. Jag är fullt medveten om att den porträtterar en vit familj men boken beskriver upplevelsen som familjen får njuta av pga svarta sydafrikaner. Det är deras hårda arbete, mark och djur dem tar hand om. Känns som boken går tillbaka i tiden. Jag får så dåliga vibes från min barndom och jag hoppas inget barn läser den här boken.

 19. Problematisk bok
  S, 23 november 2020

  Inte en enda svart person i en barnbok om ens son resa till Sydafrika. Låter som "kolonial färgblindhet" där de enda som räknas är vita.

 20. Aningslöst osynliggörande av svarta människor
  ASA, 23 november 2020

  Att skildra en resa till Sydafrika i en barnbok för de minsta och ge sken av att där inte bor en enda svart människa, när dessa utgör den absoluta majoritetsbefolkningen, är att överföra ett kolonialt och otidsenligt perspektiv på små barn. Dessutom är det mycket svårt att förklara för barn som är adopterade och som tycker det är spännande med böcker från sitt födelseland. Den fadäs som den här boken utgör belyser alltför tydligt hur omedvetet white privilege är om sitt privilege och hur lite... Läs hela recensionen

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av författarna