Små människor, stora drömmar. Rosa Parks (inbunden) Spara 20%
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Små människor, stora drömmar
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Little People, Big Dreams: Rosa Parks
Illustratör/Fotograf
Marta Antelo
Dimensioner
245 x 200 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Lz Parks, Rosa
ISBN
9789189087798

Små människor, stora drömmar. Rosa Parks

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-14
119 149 Du sparar 30 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
LÄR KÄNNA ROSA PARKS SOM GENOM SITT MOD BLIVIT IKONISK I KAMPEN FÖR LIKA RÄTTIGHETER

En del människor har levt liv som är värda att berätta om - det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

Rosa Parks växte upp i Alabama i USA och redan som barn kände hon att det var fel att människor behandlades olika beroende på sin hudfärg. Rosa blev senare civilrätts-aktivist och hennes mod och målmedvetenhet blev starten för den rörelse som avskaffade segregationen. Hon slutade aldrig arbeta för att alla människor ska ha lika rättigheter.

Små människor, stora drömmar: Rosa Parks skildrar kampen för frihet och lika villkor som inspirerat miljontals människor världen över. Genom varma och unika illustrationer och ett lättsamt språk introduceras barn mellan 3-9 år till Rosa Parks och hennes engagemang för afroamerikaners rättigheter.

Små människor, stora drömmar är den oemotståndliga bästsäljarserien för barn mellan 3-9 år. Varje bok är unikt illustrerad om inspirerande kreatörer, forskare, aktivister och andra förebilder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Små människor, stora drömmar. Rosa Parks
 2. +
 3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Små människor, stora drömmar. Rosa Parks. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark kvinna som drömde om en jämlik samhälle.
  Gullis lästips (Rönninge), 9 mars 2021

  Små människor, stora drömmar är böcker med GIRL POWER! "

  Små människor, stora drömmar" är underbara barnböcker om olika historiska kvinnor som gjort avryck i historien, allt från, Rosa Park ledargestalten i den amerikanska frihetsrörelsen, konstnärinnan Frida Kahlo, författarinnan Jane Austen vars liv och verk blivit ikonisk för sin tid, modeskaparen Coco Chanel, barnboksförfattaren Astrid Lindgren, deckarförfattaren Agatha Christie, vår tids mest välkända dagboksskrivare Anne Frank ... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk!

  Vilken Fantastisk kvinna Rosa Parks var och är! I den här boken får vi lära oss vad hon lyckades med under sin livstid.

  Vilken förebild hon är Rosa Parks; tänk om fler både då och nu kan våga stå upp för sig själv och andra som hon gjorde.

  I den här boken får vi lära oss om Rosas uppväxt, hennes liv tillsammans med sin man och vad det var som hände när Allting förändrades.

  Rosa Parks hyllades under sin livstid och hon fortsätter hyllas idag och jag kan inte tänka något annat än att hon kommer hyllas i framtiden!

 3. Rekommenderas varmt!
  *supernajs*, 7 januari 2021

  Köper dessa böcker till min systerdotter. Härligt med barnböcker om starka kvinnor i historien. Kommer köpa resten av serien också =)

 4. Fantastisk!
  Bokhyllaniskuggan, 4 december 2020

  ❥ Recension

  Läsålder 3-6 år.

  En berättelse om en kvinna som från barnsben kämpade för svartas rättigheter och att göra världen till en bättre plats! Boken visar genom både text och illustrationer på segregationen, orättvisan och Rosas oändliga mod att stå upp för det hon tyckte var rätt. Man får se henne som liten flicka som säger ifrån till elaka jämnåriga och sen hur hon såg saker i samhället som var fel, hur illa svarta behandlades och hon var inte sen med att faktis... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lisbeth Kaiser