Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Wilde (del 1)
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2021-01-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Peter Samuelsson
Originaltitel
The Boy From The Woods
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
217 x 142 x 34 mm
Vikt
558 g
SAB
Hce
ISBN
9789189087866

Pojken från skogen

(43 röster)  |   Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-04
78
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ett barn hittas i skogen på USA:s östkust. Han har överlevt ensam utan mänsklig kontakt och har inget minne av var han kommer ifrån. Pojken får namnet Wilde.

30 år senare har Wilde återvänt till skogen där han lever isolerad och utstött från den stad han vuxit upp i. Han har lämnat sin lysande karriär som yrkessoldat och spårningsexpert bakom sig och föredrar ett avskilt liv utan några nära relationer.

Men när en tonårsflicka försvinner spårlöst blir Wilde tillfrågad att använda sina unika färdigheter för att hitta henne. Han tvingas återvända till det samhälle han aldrig passat in i och upptäcker snart att staden och dess makt elit döljer mörka hemligheter som kan förstöra otaliga liv.

Harlan Coben har utnämnts till en av nutidens bästa spänningsförfattare och toppar bästsäljarlistorna världen över. I Pojken från skogen väver Coben ihop ojämförlig spänning med fängslande karaktärer och otroliga vändningar. Med ett medryckande driv utforskas angelägna frågor som utanförskap, lögner och maktkorruption.

"Pojken från skogen innehåller tidsenlig politisk satir där trollfabriker, metoo, klimatkris och konspirationsteorier ger en realistisk inramning till de mer fantasi- och actionbetonade inslagen." Dagens Nyheter

"En spännande och fartfylld berättelse [] Språket är rappt och Coben vet hur man berättar en historia genom att stegvis låta detaljerna klarna." BTJ
"En storartad påminnelse om att Coben är lika skicklig på att bygga fängslande karaktärer som han är på att skapa oanade vändningar." Heat Magazine

"Att ha Harlan Cobens namn på omslaget är en kvalitetsstämpel." The Philadelphia Inquirer

"En bladvändare som fångar läsaren från första sidan." Entertainment Focus

"En briljant konstruerad thriller som är omöjlig att lägga ifrån sig." Better Reading
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojken från skogen
 2. +
 3. Inte ett ord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte ett ord av Harlan Coben (inbunden).

Köp båda 2 för 141 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Pojken från skogen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. nope
  Stina P, 16 oktober 2023

  Jag vet inte vad det är men jag har försökt läsa H Coben förut och inte heller då gick det bra. Trofdde det skulle bli lättare med denna men nä, det är något som skaver. Kan inte rekommendera den.

 2. Inte min typ av bok.
  Camilla Gustafsson, 11 mars 2023

  En synnerligen ointressant bok. Spretig, helt utan engagemang, driv eller plot. Att läsa denna bok var tyvärr slöseri med min tid.

 3. Inte min typ av bok
  Therese K, 20 februari 2023

  Jag vet inte om jag gillar den här typen av böcker. Det är så flashigt, modernt och hippt allting. Nutid. Pojken som nu är en man, är så bäst på allting. Det blir överdrivet. Lyckade karaktärer med mycket pengar. Snabba repliker att man knappt vet vem som säger vad. Den har ett tempo och den är lättläst. Man fångas in i boken och vill veta hur det ska sluta. Men inte så väldigt spännande.

 4. Inte hans bästa - men ändå så bra!
  Jennifer, 13 april 2021

  Pojken från skogen handlar om en pojke som hittades i skogen på USA:s östkust, som överlevt helt ensam utan mänsklig kontakt, och inget minne av vem han är eller vart han kommer ifrån. 30 år senare återvänder han för att bo i skogen, efter att ha lämnat en lovande karriär i militären. En dag försvinner en flicka spårlöst och Wilde blir indragen i fallet och tvingas där igenom återvända till samhället han aldrig passade in i.

  Jag har läst några thrillers av Harlan Coben tidigare och g... Läs hela recensionen

 5. Väldigt bra
  Bokhyllaniskuggan, 11 mars 2021

  ❥ Recension

  Trots att jag har elva böcker av Harlan Coben hemma är denna, som är den nyaste och ett recensionsex, faktiskt den första av hans böcker jag läser och jag måste säga att det blev en väldigt trevlig bekantskap.

  Först och främst så älskar jag karaktärerna Hester och Wilde. Två egensinniga och envisa åsnor som har en vass och rolig jarjong sinsemellan. Jag skulle gärna läsa fler böcker med just de två. De bidrar till en härlig humor som genomsyrar hela boken.... Läs hela recensionen

 6. Pojken från skogen
  Linnea, 10 mars 2021

  Ingen bra bok av Coben. Berättelsen svävar ut i ointressanta händelser. Mycket splittrad tycker jag.
  Besviken. Hoppas jag träffar rätt med nästa bok av en annan författare.

 7. Spänning
  - (Västerås), 23 februari 2021

  Den här boken var otroligt spännande från första till sista sidan.
  Wild hittas i skogen som ung. Ingen vet vad han gjort innan eller hur han klarat att överleva ensam. En dag försvinner en tonårsflicka och Wild kopplas in i jakten på att hitta henne. Dialogen är rapp och cool. Karaktärerna kommer nära läsaren och berör. Författaren lyckas hålla flera röda trådar parallellt utan att det blir rörigt som läsare. Det gör bara det hela så mycket mer spännande! Jag känner mig faktiskt lite cool bara av att läsa den.

 8. Besviken
  taiga, 17 februari 2021

  Läst många böcker av Cohen. Denna definitivt den sämsta. För många utvikningar som inte borde vara med. Hoppade över delar som kändes helt oväsentliga.

 9. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 18 januari 2021

  Harlan Coben - Pojken från skogen - Betyg: 4 av 5 - 📚 - Det här är den nittonde boken som jag läser av Harlan Coben. Hans serie om sportagenten Myron Bolitar tycker jag inte är speciellt bra. Men alla hans fristående böcker tycker jag är mycket bra. Den här boken, hans senaste och nyutkomna bok, Pojken från skogen, var också bra. Men tyvärr så tyckte jag nog att den var något sämre än hans tidigare böcker. Fast jag kan ändå absolut rekommendera boken.

 10. Spännande läsning men inte hans bästa
  Kaffeläsaren, 5 januari 2021

  Det har blivit lite av en tradition att läsa en ny bok av Harlan Coben runt nyår varje år och så blev det också i år. Coben är skicklig på att fånga in läsaren redan vid första kapitlet och för att sen hålla greppet kvar om läsaren ända till slut. Det är en bok som man sträckläser bara för att få veta hur det går och den är bra även om jag inte tycker att det är hans främsta bok. Jag är inte helt förtjust i hur författaren knöt ihop en del trådar på slutet och hade önskat lite andra vinklar d... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Harlan Coben